6x waarom deze ‘helletocht’ over grens een aanrader is

6x waarom deze ‘helletocht’ over grens een aanrader is

Tecklenburger Land

De Hennie Kuiper Classic door het Teutoburger Wald komt er weer aan! Met recht een klassieker, vanwege zijn zwaarte én de prachtige omgeving. Waarom deze toertocht op zondag 16 april verder een aanrader is? Dat lees je hier.

Het Teutoburger Wald is een must

Als wielerliefhebber moet je eigenlijk een keertje in het Teutoburger Wald hebben gefietst. Het is er prachtig fietsen namelijk over rustige wegen, in een glooiend landschap. Met hele venijnige klimmetjes, die vaak net even langer duren dan in Zuid-Limburg. 

Doe je mee aan de Hennie Kuiper Classic, dan hoef je bovendien niet na te denken over de route. Je hebt daarbij de keuze tussen twee afstanden: 92 of 120 kilometer.

Net over de grens, maar voor je gevoel ver weg

Nog een goede reden om de grens over te steken richting het Teutoburger Wald? Je bent er voor je het weet, maar zodra je er rondfietst dan voelt het alsof je veel verder weg bent. Bijna alsof je op fietsvakantie bent.

Over vakantie gesproken, je kunt van deze Hennie Kuiper Classic natuurlijk ook prima een fietstrip maken, of een lang weekend weg. Dan kun je nog wat langer van de omgeving van het Teutoburger Wald genieten.

Teutoburger Wald
Een vakantiegevoel heb je snel te pakken in het Teutoburger Wald.

Lekker veel hoogtemeters!

Je las al over venijnige klimmetjes, en niet voor niks. In het Teutoburger Wald ligt een flinke heuvelrug namelijk, waarop je tijdens de Hennie Kuiper Classic flink aan de bak mag. De korte route telt 1350 hoogtemeters, en de lange route 1863. Aan een uitdaging geen gebrek dus!

Het aantal deelnemers is beperkt

Heb je wel zin in een toertocht, maar niet in de drukte van een hele grote toertocht, zoals de Amstel Gold Race? Dan is de Hennie Kuiper Classic perfect voor jou. Je ervaart wel de gezelligheid, maar zonder een te massaal karakter. Het aantal deelnemers ligt tussen de 1500 en 2500 namelijk. 

Perfecte voorbereiding

Mocht je nog ambitieuze fietsplannen hebben later dit seizoen, dan is deze Hennie Kuiper Classis waarschijnlijk de ideale voorbereiding daarop. In het Teutoburger Wald kun je namelijk flink wat kilometers maken, én je klimvaardigheden oefenen. En dat terwijl je geniet van prachtige vergezichten.

Extra goed geregeld

Ook niet onbelangrijk tenslotte, is de organisatie van deze toertocht. Daar zit het gelukkig wel goed mee, want de Hennie Kuiper Classic heeft van de NTFU het predicaat ‘Extra Goed Geregeld’ gekregen. Je mag dus uitgaan van een prima verzorging en een uitstekend gepijlde route. Met dank aan OCW en al zijn vrijwilligers, die deze toertocht organiseren.

Jezelf aanmelden voor de Hennie Kuiper Classic kan op deze plek. En daar lees je ook meer details over deze tocht die start in Ibbenbüren.

Foto’s: In de Kopgroep, Pixabay