Uitdaging in het oosten: de Hel van Twente

Uitdaging in het oosten: de Hel van Twente

Twente

Een hel? Ja, zo zou je deze toertocht met zo’n duizend hoogtemeters kunnen noemen, wanneer je het zwaar hebt. Maar het is vooral ook een parel op de toerkalender, aldus een oud-deelnemer. (En die kan het uiteraard weten.)

Voor het eerst sinds 2019 is er dit jaar weer een ‘hel’ in het oosten van Nederland. Met een start en finish in Almelo. ATV Ruiten Drie is al meer dan dertig jaar de trotse organisator van deze toertocht, die ook nog eens het predikaat ‘extra goed geregeld’ heeft gekregen van de NTFU. 

Twentse en Duitse land

Wie zich op 18 mei in Almelo meldt, kan kiezen uit vier afstanden: zestig, honderd, honderdzestig en tweehonderd kilometer. Waarbij de langste afstand ook nog eens goed is voor zo’n duizend hoogtemeters. Wat je sowieso krijgt is een prachtige, afwisselende route door het Twentse en Duitse land. Over heuvels, door bossen en langs akkers en velden.

Flexibel

Twijfel jij nog over de afstand? Geen enkel probleem, want de routes zijn zo uitgezet dat je onderweg je route nog kunt inkorten of verlengen. Een echte hel hoeft het dus in geen enkel geval te worden, maar wel een hele mooie uitdaging.

De route kun je volgen via pijlen, en in aanloop naar de toertocht worden er ook nog GPX-routes uitgegeven, voor als je dat handiger vindt.  

Let op, deze Hel van Twente wordt gehouden op een woensdag. Je moet er wellicht dus een vrije dag voor overhebben. Dat is het zeker waard natuurlijk, en het heeft ook nog als kleine voordeel dat het hierdoor wat rustiger is. 

Ga jij de uitdaging aan en wil je je aanmelden, dan kan dat op de website van Fietssport. Daar lees je ook nog meer info over deze toertocht.

Foto: Bastian Lievers