Rondje Hanzesteden: fiets jij de uitdagende Hanzekoers?

Rondje Hanzesteden: fiets jij de uitdagende Hanzekoers?

Ter ere van het Hanzejaar 2023 organiseert Fietslokaal De Meet op 25 juni de Hanzekoers. Een prachtige toertocht langs negen Hanzesteden, die start en finisht in de gezellige Hanzestad Deventer.

De Hanzesteden vormden in de middeleeuwen een belangrijk handelsnetwerk waar je vast wel eens van hebt gehoord. Negen van die Hanzesteden vieren in 2023 het Hanzejaar: een ode aan het gedachtegoed van de Hanze. 

Heel veel activiteiten staan daarom op het programma dit jaar. En voor Fietslokaal De Meet was dat een hele mooie reden om een uitdagende Hanzekoers te organiseren.

Via de IJssel, de Posbank en de randmeren

Een prachtige route is inmiddels uitgestippeld, en als je zondag 25 juni meedoet dan brengt die jou van Hanzestad naar Hanzestad. 

Maar de route laat je niet alleen kennismaken met het rijke Hanzeverleden, er valt veel meer te genieten. Onderweg fiets je ook langs de IJssel, over de Posbank, de Veluwe en langs de randmeren. Aan afwisseling geen gebrek dus!

LF3 Hanzeroute

Drie afstanden

De volledige Hanzekoers is 207 kilometer, en vormt dus een prachtige uitdaging. Is dat je net wat te gortig dan zijn er ook twee alternatieven. Een zuidelijk rondje van 73 kilometer gaat namelijk richting Doesburg en weer terug. En de tocht van 105 kilometer gaat via de IJssel juist naar het noorden, richting Kampen. 

Voor welke route je ook gaat, onderweg wordt er goed voor je gezorgd. Verschillende drinkposten zijn er namelijk met gratis sportdrank en voeding. 

Fietslokaal De Meet

Fietslokaal De Meet

De Hanzekoers start uiteraard bij Fietslokaal De Meet. Deze winkel en werkplaats met café opende in 2022 zijn deuren in het havengebied van Deventer. En inmiddels weten heel veel fietsliefhebbers deze fijne plek te vinden. Niet in de laatste plaats omdat De Meet met grote regelmaat groepsritten en andere activiteiten organiseert.

Na het volbrengen van de Hanzekoers kun je hier uiteraard ook neerstrijken op het terras, voor een welverdiend hapje en een drankje. 

Fietslokaal De Meet

Zie jij het wel zitten om de uitdagende Hanzekoers te rijden? Dan vind je hier meer informatie, en om je in te schrijven. En daar lees je ook meer over het bijzondere Hanzekoers-fietsshirt, dat je speciaal voor deze gelegenheid kunt aanschaffen.

Foto’s: Fietslokaal De Meet en In de Kopgroep