Met deze 5 items maak jij je fiets eenvoudig weer schoon

Met deze 5 items maak jij je fiets eenvoudig weer schoon

Het schoonmaken van je fiets is een klusje waar je niet onderuit komt. Het beste wat je daarom kunt doen is het zo eenvoudig mogelijk maken. En de volgende vijf items helpen je daarbij.

Montagestandaard

ACAZA montagestandaard

Je fiets schoonmaken (en onderhouden) wordt een stuk eenvoudiger met een montagestandaard, zoals deze van ACAZA. 

De voordelen: je hoeft niet meer te bukken en je ziet veel beter wat je aan het doen bent. De standaard kun je verstellen in hoogte, en dankzij zijn stevige drie poten staat hij heel stabiel.

Ook mooi: de klem van deze standaard is heel sterk, maar voor krassen hoef je niet bang te zijn dankzij het elastische materiaal.

Je koopt de ACAZA montagestandaard onder andere hier.

Borstels

Dynamic borstels

Wanneer je beschikt over een aantal handige borstels, dan ben je niet alleen sneller klaar met het schoonmaken van je fiets, je weet ook zeker dat er geen vuil achterblijft. 

Met deze vijf borstels van Dynamic heb je wat dat betreft een complete set te pakken, voor ieder deel van je fiets. De set bevat een zachte borstel voor je frame, een borstel voor je velg en spaken, een borstel voor de voor- en achtervork, een claw brush voor je ketting, cassette en derailleur, en een borstel voor de moeilijk bereikbare delen van je aandrijflijn.  

Deze borstelset van Dynamic is hier onder meer verkrijgbaar. 

Washandschoen

Muc-off washandschoen

Met een washandschoen maak je je fiets letterlijk schoon in een handomdraai. 

De lange vezels van deze washandschoen van Muc-off nemen veel water en zeep op, waardoor je eenvoudig het vuil van je fiets losweekt. De handschoen is gemaakt van microvezel en qua maatvoering geldt: one size fits all. 

Je koopt deze washandschoen onder andere hier.

Reinigingsspray

Dynamic fietsreiniger

Met een effectieve reiniger – zoals deze van Dynamic – verwijder je het vuil op je fiets een stuk eenvoudiger. Je brengt de spray aan, wacht een paar minuten en vervolgens kun je de fiets verder schoonmaken en afspoelen. 

Deze ‘Filth Fighter’ tast de coating van je frame niet aan, én hij is ook nog eens biologisch afbreekbaar. En dat laatste is uiteraard erg fijn voor het milieu. 

Deze fietsreiniger van Dynamic is hier onder meer te koop.

Kettingreiniger

Itstrong kettingreiniger

Met een kettingreiniger verwijder je eenvoudig het zand en vuil tussen de schakels van je ketting, zonder dat je de ketting van je fiets hoeft te halen. 

Dat doe je door de ketting eerst te ontvetten, en daarna schoon te spoelen met water en zeep. Tenslotte hoef je je ketting alleen nog maar droog te maken en weer te smeren.

De afgebeelde kettingreiniger van Itstrong koop je onder andere hier.

Foto bij intro: Unsplash

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.