Terug van weggeweest: de Grand Prix 5000 met skinwall

Terug van weggeweest: de Grand Prix 5000 met skinwall

Grand Prix 5000 Skinwall banden

Bandenproducent Continental komt tijdens deze Tour met heel mooi nieuws. De Grand Prix 5000 banden zijn namelijk weer verkrijgbaar met skinwall. En deze keer niet als een speciale editie, maar vast in het assortiment. Bovendien zijn ze er nu ook in 28 millimeter.

Racefietsbanden met skinwall zijn al een tijdje erg populair, en dat heeft natuurlijk alles te maken met dat heerlijke retro-gevoel dat ze je geven. Veel bandenmerken hebben ze daarom in hun assortiment tegenwoordig, als extra optie.

Als je een fan bent van de Grand Prix 5000 banden van Continental, dan moest je die trend helaas aan je voorbij laten gaan. Weliswaar kon je ze vorig jaar al op de kop tikken, maar dat betrof een special edition tijdens de Tour de France. Helaas waren die banden binnen de kortste keren uitverkocht.

Als je daar van baalde, dan is er nu dus goed nieuws. De GP 5000 banden met cream skinwall zijn terug, en niet voor heel even. Bovendien zijn ze er nu niet alleen in een bandbreedte van 25 millimeter, maar ook in 28 millimeter.

Eerder dit jaar verscheen er trouwens ook al een ‘transparante’ versie van de GP 5000 banden, met een donkerbruine zijkant.

Mocht je nog twijfelen of je wel dezelfde kwaliteit krijgt als je kiest voor de skinwall banden, dan kun je ook gerust zijn. Continental laat weten dat exact dezelfde materialen zijn gebruikt om de banden te produceren. De kans dat je lek rijdt is dus net zo klein. Wel weegt de nieuwste uitvoering van de GP 5000 band wat zwaarder, vanwege de extra laag rubber die is aangebracht. Het zou gaan om ongeveer 25 gram extra voor een 25 millimeterband.

Meer informatie over de skinwall banden van Continental vind je hier.

Foto: Continental