Giro komt met een interessant paar mid-range schoenen

Giro komt met een interessant paar mid-range schoenen

Giro Regime

Deze week introduceerde Giro de nieuwe Regime en Regime W. Een zeer competitief paar raceschoenen voor op de weg, met een heel wat aantrekkelijker prijskaartje dan de modellen uit het topsegment van Giro.

De nieuwe Giro Regime-schoenen mogen dan een flink stuk goedkoper zijn, het nieuwste paar leent wel de nodige technologie van Giro’s topmodellen. En juist dat maakt de schoenen interessant voor heel wat wielrenners.

Volgens Giro zelf leidt dat niet alleen tot heel veel comfort en een hele goede pasvorm, maar ook tot een paar schoenen waarmee je goed kunt presteren.

Synchwire toplaag

Wat heeft de Regime dan geleend van duurdere modellen? Bijvoorbeeld zijn bovenzijde. Die is gemaakt van Giro’s soepele en lichte Synchwire materiaal, een duurzaam type kunststof, dat Giro ook gebruikt voor zijn high end Imperial-schoenen. De toplaag bestaat grotendeels uit één geheel en is voorzien van perforaties, voor extra ventilatie.

Giro Regime
Giro Regime

Stijfheid

Een stevige buitenzool van carbon moet zorgen voor de nodige stijfheid tijdens iedere trapbeweging, terwijl de loopgedeelten zijn gemaakt van het slijtvaste maar elastische Thermoplastisch Polyurethaan.

Het laat zich natuurlijk raden dat de Regime-schoenen wel iets meer wegen dan Giro’s duurdere modellen. Al is de 265 gram per schoen niet heel gek, in vergelijking met de 215 gram van de Imperial, en de 185 gram van de Empire SLX.   

De officiële prijs voor de Regime-schoenen is 230 euro. Dat is heel wat minder dan de Imperial schoenen (van 429 euro) en ook aardig wat voordeliger dan de Empire SLX-schoenen met veters (329 euro).

Giro Regime

Dubbele Boa sluiting

De Regime-schoenen zijn verder voorzien van dubbele Boa L6 sluitingen, waarmee je de schoenen nauwkeurig kunt vastmaken. Met de draaiknoppen sluit je de schoenen daarbij in stapjes van 1 mm. 

De schoenen losser maken, of uittrekken kan alleen middels een macro release. Het heel nauwkeurig afstellen werkt bij deze type sluiting dus maar één kant op. Dit in tegenstelling tot de Imperial-schoenen bijvoorbeeld, die je dankzij de IP1-sluiting minutieus kunt dicht én open draaien.

De Giro Regime is er in het wit en zwart. Het damespaar is verkrijgbaar in maat 36 tot en met 43 en de schoenen voor heren in maat 39 tot en met 50. 

Meer informatie over de Regime en Regime W vind je uiteraard op de website van Giro.

Foto’s: Giro