Fraaie wielrenschoenen van Shimano, Rapha en Fizik

Fraaie wielrenschoenen van Shimano, Rapha en Fizik

shimano s-phyre aurora

Het nieuwe wielerseizoen is een prima aanleiding om je garderobe aan te vullen met een nieuw paar flitsende wielrenschoenen. Zo denken Shimano, Rapha en Fizik er ook over, getuige de introductie van een paar hele fijne schoenen.

Alles draait bij wielrenschoenen om stabiliteit, comfort en een licht gewicht. Of je nu gaat voor schoeisel met een retro vetersluiting, of een moderne variant. We hebben drie zeer fraaie paren – die je ook terugziet in het profpeloton – voor je op een rijtje gezet.

Shimano S-Phyre RC9 en RC9 Aurora

De S-Phyre RC9 van Shimano bevindt zich in het absolute topsegment wielrenschoenen. Het merk geeft zijn schoenen een maximale score qua stijfheid, met behoud van comfort. Maar ook qua looks mag de schoen er absoluut zijn.

Aurora

Shimano heeft ook een limited edition S-Phyre Aurora gelanceerd, waarvan er slechts 700 te koop zijn in Europa. Zeven paar daarvan kon je al zien blinken aan de voeten van de Jumbo Visma-renners in de Tour Down Under.

Shimano vond zijn inspiratie voor deze speciale S-Phyre Aurora RC9 editie in een bijzonder mooi natuurfenomeen: het noorderlicht.

De schoenen hebben dezelfde features als de bestaande S-Phyre modellen, en zijn ook gemaakt van een synthetisch microvezelleer. Het oppervlak reflecteert licht en doet de paarsblauwe schoen voor het oog zelfs van kleur veranderen wanneer je er mee beweegt.

Rapha Classic Road Shoe 

Rapha lanceerde enkele dagen geleden deze toffe klassieke veterschoenen. De oplettende wielervolger kon ze al spotten aan de voeten van Lachlan Morton van EF Education First, tijdens de Tour Down Under. 

Bij de ontwikkeling van deze Classic Road Shoe nam Rapha comfort in combinatie met een licht gewicht als uitgangspunt. Daar waar carbonzolen vaak glad en kwetsbaar zijn, komt Rapha met een carbonzool met een TPU beschermingslaag die zorgt dat je minder snel een uitglijder maakt.

De schoenen sluiten volgens Rapha perfect aan op je voeten, dankzij zijn robuuste vetersluiting met dubbele wand en een verstelbare band boven je tenen. In dezelfde lijn van deze klassieke schoen is er trouwens ook een Explore schoen verschenen voor off-road.

Fizik Infinito R1

Fizik presenteert met de R1 een prachtige schoen. Zoals je mag verwachten in dit topsegment zijn ze volgens het merk zeer comfortabel, stijf en goed ademend. In het peloton kun je de Infinito R1 terugzien bij Movistar. Alejandro Valverde heeft zelfs een speciale editie met regenboogstrepen.

De schoenen zijn van geperforeerd Microtex materiaal, en maken gebruik van het Double Infinito IP1-B sluitsysteem. De buitenzool van carbon zorgt volgens Fizik voor een perfecte krachtoverbrenging op de pedalen. 

De R1 is er in verschillende kleurstellingen. Er is zelfs een gebreide versie van de schoenen verkrijgbaar – de R1 Knit – voor een nog betere ventilatie.