Flatlands 300: gravel ultra van Drenthe naar Utrecht

Flatlands 300: gravel ultra van Drenthe naar Utrecht

Flatlands 300 Gravel Ultra

Zo plat als een pannenkoek is de route min of meer. Maar dat wil niet zeggen dat je niet flink aan de bak moet tijdens de Flatlands 300. In juni kun je deze gravel ultra voor het eerst fietsen, en de inschrijving is zojuist geopend.

Een route van zo’n 300 kilometer door de mooiste natuur van Nederland, inclusief enkele nationale parken. Dat staat je te wachten als je meedoet aan de Flatlands 300 op 25 juni. Over zoveel mogelijk onverharde paden uiteraard, met vers crunchy gravel.

Dat klinkt prachtig en een klein beetje intimiderend tegelijk. Want 300 kilometer fiets je waarschijnlijk ook niet wekelijks. Gelukkig is het geen race, en kun je gewoon je eigen tempo kiezen. Waardoor je ook nog kunt genieten tussen het afzien.

Weekendje weg

Doe je mee, dan doe je er goed aan om meteen even je hele weekend te reserveren voor dit bijzondere event. De Flatlands 300 begint namelijk al op vrijdagavond, als jij je tentje opslaat op de camping in Drenthe.

Die avond krijg je ook een briefing bij het kampvuur. Waarna je de volgende ochtend al om 6 uur start. Zodra het licht is dus!

Niet voor niks, want je hebt natuurlijk een lange dag voor de boeg. Je fietst deze dag van Drenthe helemaal naar Lage Vuursche, langs diverse checkpoints en hulpposten.   

Onderweg ben je ook nog eens live te volgen voor je vrienden en familie, dankzij je gps-tracker. En over je bagage geen zorgen: die wordt ondertussen al naar de finish gebracht. 

Finishers Fest

Uiteraard is het de bedoeling dat je op tijd weer binnen bent aan het eind van de dag, voordat de zon ondergaat. Ten eerste omdat je in het donker niet door de bossen mag fietsen. Maar vooral ook omdat je het Finishers Fest niet wilt missen natuurlijk, in Lage Vuursche. 

Op deze website vind je meer info over de Flatlands 300, en dat is ook de plek om je in te schrijven. Meedoen kun je solo én als duo.

Foto: Flatlands 300