5 krachtige koplampen voor de donkere maanden

5 krachtige koplampen voor de donkere maanden

BBB Cycling StrikeDuo 2000

De dagen korten, maar dat wil niet zeggen dat je ’s ochtends of ’s avonds geen rondje meer kunt maken. Goed kunnen zien – en gezien worden – is echter wel noodzakelijk. Met deze fietslampen is dat geen enkel probleem. Krachtpatsers zijn het namelijk, geschikt voor de donkerste ritjes.

Stuk voor stuk hebben deze fietslampen een lichtopbrengst van 1000 lumen of meer. En daarmee maakt het niet uit hoe donker het wordt, jij blijft zien waar je heengaat. Bovendien hebben ze ieder een sterke accu, waardoor ze lang blijven schijnen.  

Ga je fietsen met een fietslamp van dit kaliber, zorg er dan voor dat je hem goed afstelt. Deze fietsverlichting is in sommige gevallen net zo krachtig namelijk als de koplamp van een auto. Waardoor je andere verkeersdeelnemers gemakkelijk kan verblinden. 

Lezyne Super Drive 1600XXL

Lezyne Super Drive 1600XXL

De Lezyne Super Drive won al meerdere awards, waaronder de Bikerumor Editor’s Choice Award. Zeven lichtstanden heeft hij maar liefst, en zelfs in de zeer hoge overdrive stand gaat hij nog een uur en driekwartier mee. Dankzij de rubberen band bevestig je de Super Drive eenvoudig om je stuur. De Smart Wireless Connect technologie maakt het mogelijk om de lamp te bedienen met je telefoon.

De Lezyne Super Drive 1600XXL is onder andere hier verkrijgbaar.

Sigma Sport Buster 1100

Sigma Sport Buster 1100 USB

De Sigma Sport Buster is een compacte lamp in een stevige behuizing van kunststof en aluminium. Dankzij de klem maak je de lamp eenvoudig vast aan je stuur. In de hoogste stand gaat hij zo’n twee uur mee, en in de dagstand zelfs zo’n 50 uur. Dankzij de USB-C aansluiting kun je de kamp bovendien al in drie uur opladen.

De Sigma Sport Buster 1100 USB is onder meer te koop bij Decathlon.

BBB Cycling StrikeDuo 2000

BBB Cycling StrikeDuo 2000

Kom je vaak op donkere bospaden, dan is dit een zeer geschikte lamp vanwege zijn zeer grote lichtsterkte. Dankzij de krachtige batterij kun je deze lamp bovendien heel wat uren gebruiken. Daarnaast zit er ook nog een afstandsbediening bij voor aan je stuur, voor nog meer gemak.

De BBB Cycling StrikeDuo 2000 is hier onder andere verkrijgbaar.

Cateye 1100

Cateye 1100

Straatverlichting of niet, met deze Cateye 1100 fietslamp zie jij alles op je pad. Vijf standen heeft deze lamp, en je kunt hem desgewenst ook bevestigen op je helm. Dankzij de indicator op de lamp weet je bovendien altijd de status van de batterij.

De Cateye 1100 is onder meer te koop bij Bol.

ProX fietslamp 1200

ProX fietslamp 1200 lumen

Deze ProX fietslamp is uitgerust met 1200 lumen, waardoor je zelfs op de donkerste dagen comfortabel blijft zien. Bij deze lamp kun je bovendien switchen tussen een grootlicht en een dimlicht. Handig aan deze fietslamp is ook dat je hem kunt gebruiken als powerbank. Bijvoorbeeld om onderweg je telefoon op te laden.

De ProX 1200 lumen koop je onder andere bij Decathlon.

Foto bij intro: BBB Cycling

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, ontvangt In de Kopgroep een kleine commissie zonder extra kosten voor jou.