3 handige fietssloten tegen gelegenheidsdieven

3 handige fietssloten tegen gelegenheidsdieven

Even afstappen voor koffie en een taartje wordt een stuk relaxter, wanneer je een van deze handige fietssloten tegen gelegenheidsdieven gebruikt. 

Gaat wel goed, zeg jij waarschijnlijk ook vaak tegen jezelf bij het afhalen van je startnummer, of tijdens je koffiestop. En doorgaans is dat gelukkig ook zo. Maar helemaal gerust zul je daar nooit op zijn.

Fijn dat er daarom hele simpele sloten zijn, die niet veel wegen en die je gemakkelijk meeneemt op de fiets. Een professionele dief zal je er niet mee afschrikken, maar de gelegenheidsdief zal je fiets daardoor al snel met rust laten.

Nog een voordeel van deze compacte kabelslotjes is dat je er heel veel objecten mee kunt vastzetten. Denk aan een koffer, een helm, wintersportmaterialen of bijvoorbeeld een kinderwagen. De sloten zijn dus multifunctioneel.

Abus Combiflex

Abus Combiflex fietsslot

Met dit compacte en lichte fietsslot van Abus zet je snel je fiets vast. Een sleutel heb je daarbij niet nodig, dankzij het cijfercombinatieslot. Na gebruik rolt de kabel zich vanzelf weer op en steek je het slot eenvoudig weer in je achterzak.

Dit slot van Abus is hier onder meer verkrijgbaar.

TRVLMORE Cijferslot

TRVLMORE cijferslot

Dit TRVLMORE-slot is uitgerust met een staalkabel van tachtig centimeter, waardoor je je racefiets gemakkelijk vastmaakt aan bijvoorbeeld een fietsrek. De kabel zit bovendien in een zeer stevige, slijtvaste behuizing.

Ook voor dit slot heb je slechts een cijfercombinatie nodig om je fiets op slot te zetten, en dankzij zijn compacte formaat (vijf bij zeven centimeter) stop je het fietsslot zo in een van je zakken.

Het cijferslot van TRVLMORE is onder meer hier te koop.

Safeman Fietsslot

Safeman fietsslot

Regen of sneeuw, het maakt voor dit slot van Safeman niets uit. Weerbestendig is hij, maar ook heel compact met zijn breedte van zeven centimeter. De kabel heeft een lengte van 75 centimeter, en qua gewicht weegt het fietsslot niet meer dan een banaan.

In tegenstelling tot de vorige twee sloten gebruik je voor dit fietsslot een sleutel. Handig als je niet zo van de codes bent. Bij het slot zitten twee sleuteltjes. 

Het Safeman fietsslot koop je onder andere hier.

Foto bij intro: In de Kopgroep.

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.