Tom Dumoulin heeft nu zijn eigen fietsroute in Limburg

Tom Dumoulin heeft nu zijn eigen fietsroute in Limburg

Elsloo, Zuid-Limburg

Heel wat rondjes fietste Tom Dumoulin door Zuid-Limburg, in zijn jaren als prof. En een van die rondjes is nu een officiële route, die jij ook kunt fietsen.

Voor Tom Dumoulin – woonachtig in het Belgische Kanne – voelt Zuid-Limburg als zijn achtertuin. Ontelbaar veel uren trainde hij er dan ook als prof. En nu nog steeds fietst hij graag Zuid-Limburg in.

Dat fietsen in Zuid-Limburg geen straf is heb je zelf wellicht ook allang ervaren. De uitzichten zijn er vaak prachtig, en de wegen afwisselend en uitdagend. 

Moet jij dat nog ontdekken, dan heb je bij deze alvast een route achter de hand. Samen met de Amstel Gold Race heeft Tom Dumoulin namelijk zijn eigen route gepresenteerd. Een route die je meeneemt over de wegen waar Dumoulin vaak trainde. 

Zuid-Limburg

Het is een tocht van zo’n 94 kilometer, met 590 hoogtemeters die je moet overwinnen. Voor Nederlandse begrippen redelijk wat klimwerk dus, maar het kan in Zuid-Limburg nog veel gekker. Je komt dus ook aardig wat vlakke stukken tegen op deze route, vooral in de buurt van de Maas.

Een typisch Limburgs rondje is het uiteraard geworden. Met de nodige bezienswaardigheden die je ook terugvindt op een plattegrond van Visit Zuid-Limburg. Kasteel Erenstein is een van die plekken, net als de oude dorpskern van Elsloo. 

En ook al stapte Tom waarschijnlijk niet vaak af, aan gezellige terrasjes is onderweg ook geen gebrek. Gelukkig maar, want de koffie met vlaai gaan er tijdens een Limburgs rondje altijd in.

De tocht start bij de Decathlon in Kerkrade, en de route kun je hier downloaden als GPX-bestand.

Foto’s: In de Kopgroep en Pixabay