Nieuwe fietskleding nodig? Dit zijn de trends van 2024

Nieuwe fietskleding nodig? Dit zijn de trends van 2024

Toe aan een nieuwe outfit op de fiets? Hier lees je alles over de trends van 2024.

De winterkledij mag zachtjes aan weer de kast in, nu de lente is begonnen. Maar wat trek je straks aan op de fiets als de temperatuur weer stijgt? Mocht jouw garderobe wel toe zijn aan een update, dan vind je hier de nodige inspiratie. 

Kleurtrends

Qua kleur doen de aardetinten het goed in 2024. Denk aan beige, terracotta, bruin en olijfgroen. Deze aardse tinten ogen niet alleen stijlvol, ze sluiten qua beleving ook perfect aan op ons streven naar een duurzamere wereld.

trendkleuren 2024

Zijn beige, bruin en aardegroen niet zo je ding op de fiets? Geen probleem natuurlijk, want kleuren (en patronen) met meer pit zie je ook veelvuldig terug in fietskleding. Populaire kleuren in 2024 zijn onder meer oranje en groen (in heel veel tinten), kobaltblauw, lila en zachtgeel.

trendkleuren

Fietsbroeken in veel kleuren

De zwarte fietsbroek domineert nog steeds de fietspaden, maar de trend in 2024 is toch echt (weer) een gekleurd exemplaar. Vooral de aardetinten zoals groen, blauw, bruin en antraciet zijn populair.

En nee, de witte fietsbroek behoort nog steeds niet tot die trend… Ondanks enkele bekende ‘trendsetters’ in het profpeloton.

gekleurde fietsbroeken

Duurzame fietskleding

Duurzaamheid is in 2024 voor fietskledingmerken een belangrijk thema. Dat zagen we de afgelopen jaren ook al gelukkig, en dit jaar zetten merken die lijn door. Dat zie je onder meer terug in het gebruik van veel duurzame materialen en een minder belastend productieproces.

duurzame wielerkleding

Een ander mooi initiatief is fietskleding gemaakt van overtollige stof. Rapha en Maap hebben onder meer zo’n kledinglijn van excess fabric

Een service die merken ook steeds vaker aanbieden, is het repareren van fietskleding. Vaak gaat het dan om kleine reparaties na een val, of het vervangen van een kapotte rits.

Urban fietskleding

urban fietskleding

Fietskleding moet comfortabel zijn, maar ook passen bij de gelegenheid. Steeds meer merken voeren om die reden ook een casual of urban lijn. Deze fietskleding is uiteraard perfect voor in de stad, wanneer je niet aan het racen bent. Maar in principe kun je de kleding op ieder moment dragen.

Een fijne trend, want met deze fietskleding val je ook minder op als je aankomt op je werk of bijvoorbeeld op een terras gaat zitten. Ondertussen draag je wel kleding die tegen een stootje kan, en ben je op de fiets beschermt tegen de elementen.

Fietskleding voor als je verder gaat

adventure fietskleding

Ook in 2024 gaan we weer veelvuldig op avontuur. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat soms, en steeds meer fietsers ontdekken hoe leuk bikepacken is. 

Merken spelen daar ook op in met kleding die gemaakt is om verder te gaan. Kledingstukken die je langdurig comfortabel kunt dragen, zelfs wanneer een wasbeurt er even niet inzit. En kleding die extra goed tegen een stootje kan, maar ook compact is op te bergen.

In veel kledingstukken wordt in dit geval gebruik gemaakt van merinowol. Deze stof heeft niet alleen een zelfreinigende eigenschap, maar is ook erg slijtvast en te dragen in alle seizoenen.

Je begrijpt het inmiddels… Of je nou gaat racen, gravelen, bikepacken of forenzen dit jaar, in alle gevallen is er passende kleding waarmee je comfortabel en stijlvol op je fiets zit. Zelfs als dat lekkere lenteweer nog even wegblijft.

Foto bij intro: Canyon Bikes