7 paar fietshandschoenen voor de frisse herfstdagen

7 paar fietshandschoenen voor de frisse herfstdagen

Nu de temperaturen zakken, ontkom je er niet aan om je warmer aan te kleden op de fiets. De herfst is wat dat betreft een typische overgangsperiode, waarbij het op sommige dagen al erg fris kan zijn. En handschoenen zijn dan essentieel, als je comfortabel een rondje wil maken.

Als iets je fietstocht verpest, dan is het wel de kou aan je handen. Een goed paar fietshandschoenen bezitten is dan ook een noodzaak zodra het weer herfst is. 

Natuurlijk grijp je bij de eerste kou niet meteen naar je dikste wanten. Want juist te dikke handschoenen laten je zweten, waardoor je handen even later alsnog afkoelen.

Nog een reden om fietshandschoenen te dragen in het najaar, is de extra grip die het je geeft. Want zeker wanneer het nat is verlies je met verkleumde vingers gemakkelijk de controle over je stuur en remgrepen. Tot slot geeft een fietshandschoen je ook nog extra bescherming, mocht het zover komen dat je een keertje ongelukkig valt.

Deze fietshandschoenen zijn ideaal op frisse dagen in het najaar en de winter, wanneer je je dikste handschoenen graag nog even laat liggen. 

BBB Cycling Raceshield WB 2.0

BBB Cycling Raceshield WB 2.0

Deze fietshandschoenen van BBB geven je precies de bescherming die je nodig hebt in het frisse voor- en najaar. De bovenzijde is winddicht en waterafstotend, terwijl de siliconen prints op je handpalm en vingers je extra grip geven. De lichtgewicht handschoenen hebben bovendien extra lange manchetten, zodat ook je polsen warm blijven. 

Je koopt dit paar van BBB onder andere hier.

GripGrab Waterproof Knitted Thermal Gloves

GripGrab Waterproof Knitted Thermal Gloves

Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze handschoenen gemaakt van een gebreide stof met een waterdicht membraan. Perfect voor de frisse, natte ochtenden. Met de grippers op je handpalmen hou je goed de controle over je stuur, terwijl de reflecterende delen aan de buitenkant je handsignalen goed zichtbaar maken.

Deze Thermal Gloves van GripGrab zijn onder meer hier verkrijgbaar.

Rogelli Laval

Rogelli Laval fietshandschoenen

Met deze unisex fietshandschoenen van Rogelli maakt de koude wind geen enkele kans. De waterafstotende stof zorgt er daarnaast voor dat je bij wat nattigheid toch droge handen houdt. Controle houden over je stuur is ook geen probleem dankzij de grippers op je handpalm. 

De Rogelli Laval fietshandschoenen vind je onder andere hier.

Craft All Weather Gloves

Craft All Weather Gloves

De All Weather Glove van Craft is een wind- en waterdichte fietshandschoen met zachte badstof op de duim. Dat laatste is handig om zweet mee af te vegen, of om je bril droog te wrijven. De fleecevoering zorgt ervoor dat je handen warm blijven op de frissere dagen, terwijl de siliconenprint in de palm je de noodzakelijke grip geeft. De reflecterende print laat je daarnaast extra goed opvallen in het donker.

De Craft All Weather Gloves zijn hier te koop.

GripGrab Primavera Merino Gloves

GripGrab Primavera Merino Gloves

Deze stijlvolle fietshandschoenen van GripGrab mogen dan vernoemd zijn naar de lente, ook op de frisse dagen in het najaar zijn ze natuurlijk een uitkomst. Ze zijn gemaakt van wol en lycra, wat een uitstekende isolatie geeft. Dankzij de speciale duim en wijsvinger kun je met je handschoenen aan zelfs een telefoon opnemen of een foto maken. 

Deze Merino Glove van GripGrab koop je onder andere hier.

Rapha Pro Team Gloves

Rapha Pro Team Gloves

De winddichte en waterafstotende Pro Team Gloves van Rapha geven je warmte, maar ademen wel, wat ze ideaal maakt als je ook in de herfst een stevige training afwerkt. Onderweg je telefoon opnemen zonder je handschoenen uit te trekken is ook geen probleem, dankzij de speciale vingertoppen. De microsuede stof op de eerste twee vingers geeft je bovendien extra grip om te schakelen. 

Meer informatie over deze handschoenen vind je op de site van Rapha.

AGU Raceday Handschoenen Essential

Agu Raceday Gloves

Deze dunne Raceday fietshandschoenen van AGU zijn gemaakt in samenwerking met Team Jumbo Visma. Ze zijn zowel winddicht als waterafstotend, wat ze perfect maakt voor de wat frissere herfstdagen. Het ontbreken van padding zorgt ervoor dat je goed de controle houdt over je fiets.  

De Raceday handschoenen van AGU zijn hier onder meer verkrijgbaar.

Tips bij de aanschaf

Ga je een paar fietshandschoenen aanschaffen? Let er dan goed op dat je ze niet te klein bestelt. Je wilt tenslotte niet dat een handschoen je vingers afknelt. Ook is een iets ruimere handschoen vaak net wat warmer, doordat er dan wat extra ruimte is voor warme lucht. 

Foto bij intro: BBB Cycling