6 knappe fietsbrillen voor minder dan 50 euro

6 knappe fietsbrillen voor minder dan 50 euro

Siroko K3 fietsbril

Geen behoefte om heel veel uit te geven aan een fietsbril? Dan kun je natuurlijk prima kiezen voor een wat goedkoper model. Dat je daarbij niks hoeft in te leveren op stijl, bewijzen deze 6 fraaie brillen van minder dan 50 euro.

Zoals je ongetwijfeld weet is het een kleine kunst om heel veel geld uit te geven aan wielrennen. Toch zul jij waarschijnlijk net als de meesten enigszins op je budget moeten passen. Geen ramp, want wie een beetje oplet, kan soms een hele goede aankoop doen, voor wat minder. Ook als je bijvoorbeeld een fietsbril zoekt.

Eén ding is zeker, een fietsbril daar kun je als wielrenner eigenlijk niet zonder. Een bril beschermt je ogen niet alleen tegen de rijwind en tegen vliegen en vuil, maar ook tegen schadelijke UV straling.

Gelukkig hoef je dus niet per se een bril aan te schaffen van honderd euro of meer, om goed beschermd te zijn. Sterker nog, een bril van een paar tientjes voldoet zeer waarschijnlijk al aan de belangrijkste eisen die je stelt aan een fietsbril.

Waar lever je dan op in, als je gaat voor een goedkopere bril? Soms krijg je bij zo’n fietsbril bijvoorbeeld maar één lens, in plaats van een setje lenzen in verschillende kleuren. En in veel gevallen is er sowieso geen sprake van een wisselsysteem.

Als je daar niet zo zwaar aan tilt, dan zijn er een aardig wat fietsbrillen voor een vriendelijke prijs waaruit je kunt kiezen. En soms zijn dat brillen die zich qua looks prima kunnen meten met hun duurdere concurrenten. Zoals deze vijf.

Merida Race

Merida Race fietsbril

Als je het hebt over scherp geprijsde fietsbrillen, dan hoort de Merida Race bril met rode spiegellens daar zeker bij. Hij is bovendien multi-inzetbaar met zijn verwisselbare lens-systeem. Extra lenzen moet je wel zelf aanschaffen, maar dat is niet zo raar voor deze prijs.

De neusvleugels zijn naar wens af te stellen, en de bril komt netjes in een hardcase brillenkoker. Al met al een prima bril dus, die ook nog hoog scoort qua looks.

De Merida Race fietsbril is onder andere hier te koop.

AGU Beam

AGU Beam fietsbril

De AGU Beam fietsbril is typisch een bril van het type ‘what you see is what you get’. Voor dertig euro krijg je een mooi, opvallend frame in een lekker formaat, met één vaste lens. De grote ventilatiegaten hebben uiteraard als doel dat de bril minder snel beslaat. Kort samengevat een grote bril voor een kleine prijs. 

De AGU Beam fietsbril is onder andere hier voorradig.

Siroko K3

Siroko Cyclist fietsbril

Voor een bril van het Spaanse Siroko betaal je doorgaans wat meer, maar tijdelijk kun je deze K3 bril voor nog geen 40 euro aanschaffen. De bril heeft een lekker groot formaat en weegt ondanks dat slechts 27 gram. De gespiegelde lens is ook nog eens verwisselbaar, al moet je extra lenzen wel zelf aanschaffen.

De Siroko K3 fietsbril is tijdelijk afgeprijsd en koop je hier.

Tifosi Swick Gloss

Tifosi Swick fietsbril

Als jouw stijl meer casual is, dan past de Tifosi Swick waarschijnlijk goed bij je. Met de fraaie zwart-blauwe kleurstelling van deze bril is in ieder geval niks mis. De glazen zijn niet verwisselbaar, maar wel krijg je voor nog geen nog geen veertig euro een lichtgewicht model van duurzaam nylon. De neusvleugels met anti-slip zitten ingebouwd in het frame.

De Tifosi Swick fietsbril is onder andere hier te krijgen.

Ekoï Perso Evo 7

Ekoï Persoevo fietsbril

Ook het Franse Ekoï geeft momenteel flink wat korting op een aantal van zijn fietsbrillen. Dat geldt ook voor deze Perso Evo, die nu tijdelijk nog geen veertig euro kost. Voor dat geld krijg je een bril in een lekker groot formaat waarbij de lens ook nog eens verwisselbaar is. Diezelfde lens is voorzien van flink wat ventilatiegaten, om te voorkomen dat de bril beslaat. 

De Ekoï Perso Evo 7 is nu in meerdere kleuren met korting verkrijgbaar op de site van Ekoï.

AGU Bold Anti Fog

AGU bold fietsbril

Heb je het over goede deals, dan hoor je de AGU Bold natuurlijk ook te noemen. Weliswaar krijg je in dit geval maar één vaste lens, maar het model van de bril is verder top. Daar komt nog bij dat de bril haast niet kan beslaan en erg comfortabel is. De fietsbril was bovendien tot voor kort de teambril van Beat Cycling, om zijn kwaliteit maar eens te onderstrepen.

De AGU Bold Anti Fog fietsbril is onder meer hier verkrijgbaar.

Foto bij intro: Siroko