Eindig jij 2022 ook sterk met de Festive 500?

Eindig jij 2022 ook sterk met de Festive 500?

Het is de hoogste tijd om plannen te maken voor de feestdagen. En nee, niet alleen qua kerstdiner, maar natuurlijk ook op het sportieve vlak. Een sportieve uitdaging ligt gelukkig al op je te wachten, in de vorm van de Festive 500. 

De Festive 500 – een initiatief van kledingmerk Rapha – is voor veel fietsers inmiddels net zo’n begrip tijdens de feestdagen als oliebollen, glühwein en Home Alone. 

Toch kan het heel goed zijn dat deze uitdaging nieuw voor je is. Hoe het in zijn werk gaat is gelukkig simpel. De bedoeling is dat je vijfhonderd kilometer fietst tussen kerst en oud en nieuw. In hoeveel ritjes je dat doet, dat mag je helemaal zelf weten. En zelfs de kilometers die je maakt op een indoortrainer tellen mee. 

Jaarlijks doen wereldwijd vele duizenden fietsers mee aan deze traditie. Waarom jij deze uitdaging als fanatieke fietser ook niet mag missen, daar zijn vier hele goede redenen voor.

Sluit het jaar sterk af

Het maakt niet uit hoe jouw sportieve jaar er uitzag. Wanneer je meedoet aan de Festive 500, dan eindig je het jaar sowieso met een sportief hoogtepunt. 

Vijfhonderd kilometer in acht dagen is geen peuleschil namelijk, en daar mag je achteraf best een beetje trots op zijn. En door zo sterk te eindigen, heb je meteen ook een mooie aanloop het nieuwe jaar in.

Mooie kersttraditie

Al meer dan tien jaar bestaat de Festive 500 en je mag het daarom gerust een kersttraditie noemen. Een hele mooie ook nog eens, want het draait niet alleen maar om de kilometers. De Festive 500 is namelijk ook een prachtige gelegenheid om samen op pad te gaan en om je vrienden en familie te bezoeken.

Je hoeft je niet meer druk te maken over die kerstcalorieën

Nog een mooi voordeel als je meedoet aan de Festive 500. Je hoeft niet in te zitten over al die extra kerstcalorieën die je eventueel nuttigt. Je kunt dus heerlijk genieten van dat uitgebreide kerstontbijt, en dat veel te lekkere diner, zonder een schuldgevoel.

Je kunt op heel veel manieren meedoen

Het mooie van de Festive 500 is dat je op heel veel manieren mee kunt doen. Binnen of buiten, op iedere fiets en in zoveel ritjes als je wilt. En mocht je die vijfhonderd kilometer niet halen, dan is dat zelfs geen ramp. 

Het klinkt wat flauw misschien, maar het is echt waar: meedoen en plezier hebben is belangrijker dan het resultaat. Maak je dus niet druk of je die 500 kilometer wel gaat halen. Je bent de uitdaging aangegaan, en dat is wat telt. 

Meld je je aan voor deze uitdaging in Strava, dan ontvang je bovendien een digitale badge zodra je de challenge hebt volbracht. 

Foto’s: Unsplash