Ontdek het mooie Salland tijdens Erbens Vechtdaltoer

Ontdek het mooie Salland tijdens Erbens Vechtdaltoer

Vechtdalroute LF16
Uitzicht over de Vecht. (foto: Provincie Overijssel)

Het Vechtdal mag zich zonder overdrijven rekenen tot de mooiste fietsregio’s van Nederland. Voor jou nog onbekend? Dan heb je zaterdag de kans om dat zelf ontdekken, tijdens een nieuwe editie van Erbens Vechtdaltoer. 

De toertocht die in Dalfsen (vlakbij Zwolle) begint en finisht, is een event waar wielrenners jaarlijks naar uitkijken. Heel mooi dus dat hij dit jaar na twee jaar afwezigheid eindelijk weer kan doorgaan.

Iemand die als geen ander weet hoe mooi het is in de omstreken van Dalfsen, is Erben Wennemars. De voormalige schaatser en naamgever van de toertocht, maakte er vaak zijn trainingsrondjes. Langs de Vecht en door het mooie Salland.

Een ding weet je zeker dus als je meedoet: een aantal uitdagende en afwisselende routes liggen zaterdag op je te wachten. Extra bijzonder is het daarnaast dat de route ieder jaar wat afwijkt van de jaren ervoor. En dat laatste is vooral leuk natuurlijk als je al vaker bent geweest.

Toerclub Dalfsen heeft de routes inmiddels verkend, en is klaar voor een nieuwe editie. 

Extra goed geregeld

Over die voorbereiding gesproken… Ook dit jaar mag je er weer van uitgaan dat alles tot in de puntjes is geregeld. Erbens Vechtdaltoer heeft namelijk het keurmerk ‘extra goed geregeld’ gekregen. Met dank aan de vele vrijwilligers die de toertocht mogelijk maken, en die je assisteren als dat nodig is. 

Bij terugkomst krijg je ook nog eens een smakelijk broodje Vechtdalburger, waardoor je niet met een lege maag naar huis hoeft. 

Doe je mee, dan heb je de keuze uit een vijftal routes, waarvan de langste 170 kilometer is. De twee langste routes gaan bovendien een stuk de grens over, waar de Vecht ineens de ‘Vechte’ heet. 

Wie zich van te voren aanmeldt, krijgt de GPX-route toegestuurd. Maar je kunt op de dag zelf ook gewoon de gepijlde route volgen. 

Jezelf aanmelden voor Erbens Vechtdaltoer kan hier. En dat is ook de plek waar je meer informatie vindt over de verschillende routes.

Foto: Provincie Overijssel