5 redenen om je eigen fiets mee te nemen op vakantie

5 redenen om je eigen fiets mee te nemen op vakantie

Een racefiets huren tijdens je vakantie kan heel praktisch zijn. Vooral wanneer je niet met een fiets wilt reizen. Maar als je de gelegenheid hebt dan is het meebrengen van je eigen fiets toch ook wel érg fijn. En wel om deze redenen.

Het voelt vertrouwd

Hoe nieuw de racefiets ook is die je huurt én hoe goed je hem ook afstelt, helemaal hetzelfde als je eigen fiets voelt het niet. Daar kom je wel overheen natuurlijk, maar hoe lekker is het als dat niet hoeft? 

Je eigen fiets ken je door en door, ook als je remt en schakelt. En dat vertrouwde gevoel is toch het fijnst.

Geen ongemakken

Huur je een racefiets op vakantie, dan zit je vaak op een hele nieuwe fiets. Een fiets die bovendien veel onderhoud krijgt. 

Ook al heb je daardoor een perfect werkende fiets, toch kan het wat ongemakkelijk voelen. Het stuur voelt net even anders bijvoorbeeld. En het zadel wijkt misschien behoorlijk af van wat je normaal gewend bent.

Neem je je eigen fiets mee, dan weet je zeker dat je geen last hebt van die ongemakken.

Geen tegenvallende fiets

Natuurlijk kun je een hoop reviews lezen, plaatjes bekijken, en specificaties checken. Maar het blijft altijd de vraag op wat voor fiets je exact komt te zitten, als je er eentje huurt. 

Meestal zal dat trouwens in orde zijn. Maar je hebt ook weinig andere opties als de fiets je toch eens tegenvalt… 

Neem je je eigen fiets mee, dan weet je natuurlijk precies wat je krijgt. En dat is een fijne zekerheid.

Minder kosten als je wat langer gaat

De huurprijzen van racefietsen lopen ver uiteen. Dat ligt uiteraard aan het type fiets dat je huurt, maar zeker ook aan de bestemming. Eén ding is zeker, heel goedkoop is het meestal niet. 

Daar staat tegenover dat het meebrengen van je eigen fiets vaak ook niet gratis is. Omdat-ie met je meegaat in het vliegtuig bijvoorbeeld.

Toch zul je in veel gevallen voordeliger uit zijn als je zelf een fiets meeneemt. Vooral wanneer je voor een wat langere tijd op vakantie gaat, of wanneer je met de auto reist.

Geen looks van een huurfiets

Een detail tenslotte, voor wie daar gevoelig voor is. Vaak ziet een huurfiets er namelijk érg uit als… een huurfiets. 

Geen ramp uiteraard, en het zal je vakantie vermoedelijk niet verpesten. Maar vaak zit je wel op een fiets met opvallende logo’s van het verhuurbedrijf. En vaak is hij ook nog eens voorzien van extra plastic, om beschadigingen te voorkomen. 

Dat oogt wat minder fraai, en daarom is het fijn als je op je eigen fiets zit. Daar ben je tenslotte trots op toch?

Foto: Cristian Guenther