Sluit sportief het jaar af tijdens Derry X-mas

Sluit sportief het jaar af tijdens Derry X-mas

Als je zin hebt om het jaar straks sportief af te sluiten, dan is Derry X-mas wellicht precies wat je zocht. De derde editie van dit gravelavontuur vindt plaats op woensdag 28 december.

Kerst is een heerlijke tijd, maar het gevaar is altijd dat je een beetje stilvalt op het sportieve vlak. En voor je het weet zit je in de kerstweek dan de zoveelste kerstfilm te kijken, terwijl je eigenlijk liever op je fiets zat. 

Wil je dat voorkomen? Meld je dan nu aan voor Derry Christmas op 28 december, en je weet zeker dat je een mooi gravelavontuur aangaat tussen kerst en oud en nieuw.

Doe je mee, dan heb je bovendien de keuze uit twee afstanden. 

Ten eerste is er de Cross Country Ride over 70 kilometer. Volg je deze route, dan verandert de ondergrond voortdurend. Bos- en heidepaden, singletracks en klinkers, alles kom je onderweg tegen. Maar de zwaarte van deze tocht wordt natuurlijk ook bepaald door de weersomstandigheden.

De route over 42 kilometer heet niet voor niks de Cros Country Fun Ride. Het parkoers is weliswaar ook uitdagend, maar deze tocht leent zich uitstekend om in een rustig tempo af te werken.

Beide routes fiets je vanuit Nijkerk, en je kunt ze uitsluitend volgen via GPS. Vergeet dus het GPX-bestand niet dat zo’n twee weken van te voren wordt gedeeld. 

Ook handig: meteen na het fietsen is er gelegenheid om je fiets schoon te maken en om te douchen. 

Zodra je dan weer fris en fruitig bent, hoef je nog niet meteen naar huis. Een DJ zorgt namelijk voor wat vrolijke deuntjes terwijl jij geniet van een heerlijk speciaalbiertje, een warme choco en borrelhapjes.

Hier lees je meer details over Derry X-mas op woensdag 28 december. En dat is ook de plek om je aan te melden voor deze graveltocht.

Foto: Unsplash