De perfecte uitrusting voor je woon-werkverkeer

De perfecte uitrusting voor je woon-werkverkeer

Ervaren fietsforenzen weten het maar al te goed. Wie ’s ochtends de fiets pakt naar het werk begint de dag uitgeslapen en vol energie. Niet zo gek dus dat heel veel mensen de fiets verkiezen boven de auto of het openbaar vervoer op weg naar hun werk.

Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens op gezette tijden aan je training toekomt. Uitstellen is er niet bij en zo kom je ongemerkt aan je kilometers.

Je bent dus goed bezig wanneer je forenst op de fiets. Wil je ook nog eens maximaal genieten van je rit naar het werk, dan zorg je dat je bent voorzien van alle gemakken en de juiste uitrusting. De volgende items gaan je daar zeker bij helpen.

Een handig en compact fietsjack

Avento fietsjack

Zit je bijna dagelijks op je fiets, dan zul je alle weersomstandigheden tegenkomen. Een van de meest waardevolle items die je dan kunt bezitten is een compact fietsjack. Eentje die je beschermt tegen een onverwachtse bui, mogelijke kou, en die je bovendien maximaal zichtbaar maakt. 

Het voordeel van dit wielrenjack van Avento is bovendien dat je hem heel gemakkelijk wegsteekt in een vakje op je rug. Het jack is onder andere hier verkrijgbaar.

Een stijlvolle en praktische tas

Rapha Commuting Backpack

De kans is groot dat je niet met lege handen naar je werk gaat, en dus komt een degelijke fietstas van pas. Dankzij de stijlvolle uitstraling van deze rugzak van Rapha gebruik je hem gerust ook voor een klantenbezoek, of wanneer je werkt op locatie. Dankzij de bijgeleverde regenhoes hoef je bovendien niet te vrezen voor een fikse bui.

De Rapha Travel Backpack bestel je hier.

Een spatbord waarmee je een modderboel voorkomt

BBB spatbord

Een fietsrit naar je werk kun je doorgaans niet uitstellen, tenzij je hele flexibele werktijden hebt. Je moet dus rekening houden met alle weersomstandigheden. Op natte dagen is een spatbord op je racefiets dan heel voornaam. Dat is niet alleen comfortabeler onderweg, het zorgt er ook voor dat je niet met een bemodderde plunje door het kantoor hoeft te lopen op weg naar de douche of het toilet.

Dit achterspatbord van BBB is gemakkelijk te bevestigen en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

De BBB BFD-04 RoadCatcher is onder andere hier te koop.

Een multifunctionele casual fietsbril

100% Blake fietsbril

Pak je de fiets naar het werk, dan hoeft dat niet per se in volledige racemodus. En dat geldt natuurlijk ook voor je fietsbril. Deze stijlvolle casual fietsbril heeft als voordeel dat je hem ook op kunt zetten tijdens een lunchwandeling of wanneer je even een boodschap of bezoekje moet doen. Multifunctioneel dus. 

De Blake fietsbril van 100% is er zowel in volledig zwart als in het bruin met gele glazen.

Je kunt de 100% Blake Fietsbril hier bestellen.

Een functionele en gemakkelijk op te bergen toilettas

Reisenthel toilettas

Heb je een douche op je werk? Dan is dat een luxe waar je waarschijnlijk graag gebruik van maakt. Maar ook als je jezelf alleen wat opfrist bij een kraan, dan zijn enkele toiletartikelen noodzakelijk. Met deze compacte en stijlvolle toilettas van Reisenthel berg je al die spullen gemakkelijk op.

De Reisenthel toilettas is onder andere hier te koop.

Een krachtige fietslamp waar je alles mee ziet

Lezyne Micro Pro

Forenzen in Nederland betekent vermoedelijk dat je ook maandenlang in het donker fietst. Fietslampjes zijn dan noodzakelijk voor je eigen veiligheid. Een krachtige koplamp voor op je fiets zorgt er bovendien voor dat je meters voor je uit kunt kijken, zelfs op donkere buitenwegen. Met de snelheid die je hebt is dat geen overbodige luxe. Deze lamp van Lezyne geeft je precies wat je nodig hebt. Een zee aan licht in een stevige behuizing. Bovendien is de lamp gemakkelijk en stevig te bevestigen op je stuur.

De Lezyne Micro Drive Pro 800XL Led Fiets koplamp is onder andere hier verkrijgbaar.

Foto bij intro: Rapha