Juweel voor het oog: de Colnago van 133.000 dollar

Juweel voor het oog: de Colnago van 133.000 dollar

Colnago Gioiello Numero 1

Racefietsen zijn over het algemeen niet goedkoop. Toch is jouw fiets waarschijnlijk een koopje in vergelijking met deze Colnago Gioiello Numero 1. Voor ruim 133.000 dollar werd hij namelijk geveild door Sotheby’s. En het is letterlijk een juweel van een fiets.

Colnago Gioiello Numero 1

Wie wel eens een Colnago-fiets op het oog heeft gehad (of bezit) weet dat het niet de meest goedkope fietsen zijn. Maar deze Colnago Gioiello – eigenijk een C68 – maakt het wel heel erg bont. De Numero 1 is dan ook de duurste fiets die Colnago ooit produceerde. 

Wat deze Gioiello zo duur maakt, is met name het balhoofd van de fiets. Dat is namelijk versiert met een 18-karaats gouden artefact met daarin een 2.03-karaats diamand. En omdat een likje verf ook maar karig is dan, is een groot deel van het frame voorzien van bladgoud. 

Colnago Gioiello Numero 1

Fiets van de Giro

Colnago maakte deze fiets ter ere van de 106e Giro d’Italia. Het was dan ook de ‘officiële fiets’ van de ronde dit jaar. Daarnaast staat hij ook nog symbool voor het Italiaans vakmanschap, aldus Colnago. 

Alleen de diamant in de fiets is al 20.000 euro waard. Daarnaast heeft een goudsmid er ook nog twee keer een 24-karaats klaver aan toegevoegd, in reliëf. En dan gaat het uiteraard over het logo van Colnago. 

De rest van de fiets is ook van de bijzondere details, want zelfs de ENVE-wielen en Pirelli-banden hebben gouden accenten. Let daarnaast ook op de bidonhouder, want de inspiratie daarvoor kwam van de trofee van de Giro.

Colnago Gioiello Numero 1

50 exemplaren

Mocht deze fiets je interesse wekken, dan ben je helaas dus te laat… Voor ruim 133.000 dollar werd hij de deze maand geveild namelijk door het internationale veilinghuis Sotheby’s. Bieden was online mogelijk, en geboden werd er dus…

Voor iedereen die naast dit bijzondere juweel greep is er wel een troost. Van de Gioiello zijn in totaal namelijk 50 exemplaren gemaakt. Weliswaar zonder diamant in het balhoofd, maar daardoor is hij ook een stukje goedkoper: zo’n 24.000 dollar.

Zo’n elegante fiets verdient uiteraard een eigen site. Zo dacht Colnago er ook over, en daarom kun je hier meer lezen over de totstandkoming van de Gioiello. 

Foto’s: Colnago