De Climate Classic vraagt aandacht voor het klimaat

De Climate Classic vraagt aandacht voor het klimaat

Ook dit jaar is er weer een Climate Classic om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Een tocht van zo’n 400 kilometer van Breda naar Groningen, langs de kustlijn die ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. En ook jij kunt daar aan meedoen.

Natuurlijk hopen we dat het nooit zover komt dat half Nederland onder water komt te staan. Maar doen we niks, dan is het wel de realiteit waar we rekening mee moeten houden. 

De hoogste tijd dus om aandacht te vragen voor de klimaatverandering, en de gevolgen daarvan. Cycling 4 Climate doet dat door voor de derde keer een Climate Classic te organiseren, die dit jaar plaatsvindt op maandag 20 juni. Deze klassieker volgt de kustlijn die op Normaal Amsterdams Peil ligt, en globaal is dat de lijn van Goes naar Groningen. 

Van Breda naar Groningen

De Climate Classic is pas toe aan zijn derde editie, maar het initiatief is al wel flink gegroeid. In 2019 deden er 45 deelnemers mee, en het afgelopen jaar waren dat er al 730. Dit jaar hoop de organisatie op meer dan duizend deelnemers. 

Wanneer je de volledige tocht fietst van Breda naar Groningen, dan moet je flink aan de bak. Een kleine 400 kilometer is de route langs de denkbeeldige kustlijn namelijk. Is dat net wat te veel van het goede voor je, dan kun je ook nog kiezen voor een tocht van 250, of 125 kilometer. 

De officiële inschrijving voor de Climate Classic is nog niet geopend, maar je kunt je al wel aanmelden als geïnteresseerde voor deze tocht. Voordeel daarvan is dat je precies weet wanneer de daadwerkelijke inschrijving start.

Wil je meer weten over de Climate Classic of jezelf aanmelden? Dan kan dat op deze plek.

Foto: Coen van de Broek