Fun race: duik zelf het veld in tijdens de Castle Cross

Fun race: duik zelf het veld in tijdens de Castle Cross

Het veldritseizoen mag dan bijna over zijn, jij kan gewoon je debuut maken als crosser (of je seizoen nog eens verlengen). Op 25 februari organiseren Il Magistrale en fietscafé De Proloog namelijk de Castle Cross.

Het leuke van deze Castle Cross is dat het een echte fun race is. Iedereen is dus welkom, en de races zijn laagdrempelig. Zo mag je op iedere fiets deelnemen, en je kunt zelfs meedoen als koppel. 

Twee races staan er gepland in Amerongen. Een race voor koppels dus, en een race voor individuele deelnemers. En die laatste heeft de veelzeggende naam Veldstoemper.

Doe je mee, dan wacht je een uitdagend parcours op ongeveer een kilometer van De Proloog, pal naast Kasteel Amerongen. Daar is een technisch rondje met hindernissen uitgezet in de uiterwaarden en langs de dijk. Heerlijke setting dus voor een cross, en Hollandser kan het bijna niet.

Ridderlijk

Achteraf geniet je van een welverdiende pasta in De Proloog, die bij de prijs is inbegrepen. De prijsuitreiking vindt daar ook plaats, en er wordt zelfs een prijs uitgereikt aan de de crosser met de meest ridderlijke outfit. Het is tenslotte een kasteelcross… 

Wil je direct douchen achteraf, dan kan dat ook in De Proloog. Je kunt dus all the way gaan, mocht het een modderige cross worden… 

Alle details over deze Castle Cross lees je hier, en dat is ook de plek om je aan te melden voor een van de races. 

Foto: In de Kopgroep