Dit is de nieuwe Canyon Speedmax Track CFR

Dit is de nieuwe Canyon Speedmax Track CFR

Op de exacte specificaties moet je nog een tijdje wachten, maar je kunt hem al wel bewonderen tijdens het WK baanwielrennen: de nieuwe Canyon Speedmax Track CFR. 

Tot en met zondag duurt het WK baanwielrennen nog in Parijs. En tot die tijd heb je de kans om een hele bijzondere fiets in actie te zien: de nieuwe Canyon Speedmax Track CFR van Team USA.

Geen tijd om het WK op de voet te volgen? Dan kun je natuurlijk ook de teaser hierboven bekijken, als je benieuwd bent naar de looks van deze knappe fiets.

De nieuwe Speedmax Track is de eerste baanfiets van Canyon sinds 2014. Toen stopte het Duitse merk met de productie van de Canyon V-Drome. Een fiets van aluminium, waar Canyon heel wat minder hoge aspiraties mee had.

Canyon Speedmax Track

Weinig is er nog bekend over de nieuwe fiets, en dat gaat ook nog wel een tijdje duren. Officieel verschijnt de Speedmax Track namelijk pas in 2023. Desondanks deelde Canyon alvast een teaser op YouTube en Instagram.

Natuurlijk hoopt Team USA met deze nieuwe Speedmax Track op mooie resultaten tijdens het WK. Maar het echte grote doel voor USA Cycling en Canyon zijn de Olympische Spelen van 2024, in Parijs. En uiteraard is olympisch goud dan het enige wat telt.

De nieuwe Speedmax Track is het resultaat van een innige samenwerking tussen Canyon en Team USA. En daarmee kwam er voor de Amerikanen dus een einde aan de lange samenwerking met fietsenmerk Felt. 

Canyon Speedmax Track
Canyon Speedmax Track

Dat Canyon niet heeft stilgezeten bij het ontwerp, merk je wanneer je de Speedmax Track vergelijkt met de Speedmax voor op de weg. Overeenkomsten zijn er zeker, maar de fiets wijkt ook op heel wat punten af. 

Meest opvallend is daarbij de achtervork. De brede achtervork van de Speedmax Track eindigt namelijk op dezelfde hoogte als de bovenbuis. En dat is nogal een verschil ten opzichte van de wegfiets. 

Of je de nieuwe Speedmax Track mooi vind is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Maar dat de baanfiets er indrukwekkend en futuristisch uitziet valt moeilijk te ontkennen. Helemaal in deze uitvoering, met de ‘stars and stripes’ die het frame sieren.

Canyon Speedmax Track

Ook al zijn er nog geen details vrijgegeven over de fiets, je kunt er gerust vanuit gaan dat hij razendsnel is. Of dat ook goed genoeg is voor goud? Op dat antwoord moeten we helaas nog een kleine twee jaar wachten.

Afbeeldingen: Canyon