Dit is de nieuwe Canyon Inflite CFR

Dit is de nieuwe Canyon Inflite CFR

Mathieu van der Poel

Begin dit jaar zagen we Mathieu van der Poel in het veld al excelleren op een fraaie nieuwe Canyon. Het ging uiteraard om de nieuwe Inflite CFR, die Canyon nu officieel lanceert. 

Het was je vast niet ontgaan, de herfst is begonnen en een nieuw veldritseizoen staat voor de deur. Een beter moment om een nieuwe crossfiets te introduceren is er niet, en dus kun je nu officieel kennismaken met de nieuwe Canyon Inflite CFR. 

Mocht deze veldritfiets je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Mathieu van der Poel won op dit fraaie model namelijk begin dit jaar al zijn wereldtitel in Hoogerheide. 

Wat toen meteen opviel was de volledige kabelintegratie van de fiets. Maar de nieuwe Infilte CFR heeft ook een aerocockpit die je in de breedte kunt afstellen. Daarnaast is de nieuwe Inflite onder meer voorzien van een zeer efficiënte Ceramic Speed bottom bracket. 

Die volledige integratie van alle kabels is een prachtig gezicht natuurlijk. Maar een sportief voordeel is het ook, bij het optillen en dragen van de fiets.

Canyon Inflite CFR Di2 Team
Canyon Inflite CFR Di2 Team

Aanpasbaar stuur

Een andere belangrijke feature van de nieuwe Inflite CFR is het stuur dat in de breedte aanpasbaar is. Het gaat hier om de CP0018 Aerocockpit van Canyon, die alle kabels netjes wegwerkt. Wie zijn stuur wat breder of smaller wil maken heeft een speelruimte van 40 millimeter.

Daarnaast is de hoogte van het stuur ook nog aanpasbaar. In dit geval heb je 15 millimeter speling, zonder dat de interne bekabeling voor problemen zorgt én zonder dat je hoeft te gaan zagen.

Twee pro-versies

De toevoeging CFR staat trouwens voor Canyon Factory Racing. Een selectie fietsen van het allerhoogste niveau, ontwikkeld in samenwerking met de profs. Twee nieuwe Inflite-modellen vallen in deze categorie. 

De Inflite CFR Di2 Team (hierboven afgebeeld) is voorzien van een 12-speed Dura-Ace Di2 groepset, met een geïntegreerde Rotor Aldhu 24 Inspider powermeter in de crank. 

Daarnaast is er ook een Inflite CFR Team LTD met een SRAM Red setup. Deze versie maakt gebruik van een geïntegreerde Quarq powermeter. 

Inflite CFR Team LTD
Inflite CFR Team LTD

Beide modellen zijn voorzien van premium DT Swiss CRC 1100 carbon-wielen. De prijs van beide versies komt ook overeen. Voor zowel de Di2 Team als Team LTD betaal je op dit moment 7.499 euro. 

Inflite CF SLX en CF SL

Een nieuwe Inflite met een wat vriendelijker prijskaartje is er uiteraard ook. Dan gaat het over de Inflite CF SLX 8 bijvoorbeeld. Die verschijnt ook in twee varianten: met Ultegra Di2 en Rotor powermeter (voor 5.499 euro) en met SRAM Force eTap AXS met Quarq powermeter (voor 4.999 euro). Beide modellen zijn voorzien van DT Swiss’ CRC 1400 Spline deep-section wielen.

Canyon Inflite CF SLX 8 met Ultegra Di2
Inflite CF SLX 8 met Ultegra Di2
Canyon Inflite CF SLX 8 met SRAM Force eTap AXS
Inflite CF SLX 8 met SRAM Force eTap AXS

Ten slotte heeft Canyon ook nog een prijstechnisch interessante Inflite CF SL 7 eTap. Deze heeft een SRAM Rival eTap AXS setup. Daarnaast is de fiets voorzien van een Quarq powermeter en DT Swiss CRC 1600 Spline carbon wielen. Voor dit model betaal je 3.999 euro.

Canyon Inflite CF SL 7 eTap
Inflite CF SL 7 eTap

Zoals je ziet aan de afbeeldingen hebben alleen de Inflite CFR-modellen volledige kabelintegratie. 

Een uitgebreid overzicht van ieder model vind je uiteraard op de website van Canyon

Foto’s: Canyon