Veilig je fiets kopen of verkopen kan nu via buycyle

Veilig je fiets kopen of verkopen kan nu via buycyle

Ruim een jaar geleden begon buycycle in Duitsland als een online marktplaats voor tweedehands racefietsen. Dat er behoefte is aan zo’n platform, bleek al vrij snel. Inmiddels is buycycle daarom actief in meer delen van Europa, waaronder sinds kort ook in Nederland.

Dat het best wel lastig is om een tweedehands fiets te kopen, heb je misschien zelf wel eens ervaren. Een winkel in de buurt moet maar net een fiets hebben die bij je past namelijk. Binnen het juiste budget en ook nog in de juiste maat.

Online een gebruikte racefiets of mountainbike kopen kan natuurlijk ook. Maar ook dan zijn er vaak complicaties. Bijvoorbeeld wanneer je heel veel geld moet overmaken terwijl je die fiets nog niet eens hebt ontvangen.

Ook de oprichters van buycycle – drie fietsvrienden – liepen tegen deze problemen aan, en zo ontstond automatisch het idee voor deze nieuwe marktplaats.

De oprichters van buycycle zijn zelf enthousiaste fietsers.

Het bedrijf is gevestigd in het centrum van München, en telt na een jaar al 26 medewerkers. Een deel daarvan werkt in de werkplaats, om gebruikte fietsen weer op te knappen voor de verkoop. 

Naast dat je zelf je fiets kunt verkopen, biedt buycycle dus ook opgeknapte tweedehands fietsen aan. Koop je een van deze ‘refurbished’ modellen, dan krijg je ook nog een garantie op het frame, de wielen en de groepset. 

Veilig in meerdere opzichten

Op een veilige wijze je fiets (ver)kopen scheelt zoals gezegd een hoop stress. En buycycle helpt je daarmee in meerdere opzichten. Zo krijgt de verkoper van een fiets zijn geld pas, nadat de koper of vervoerder de fiets heeft ontvangen. 

Daarnaast heb je als koper het recht om een ontvangen fiets weer terug te sturen, als deze niet aan de specificaties voldoet in de verkoopadvertentie. 

Heb je een fiets gekocht, dan mag je die zelf ophalen bij de verkoper. Maar je hebt ook de optie om deze verzekerd te laten verzenden. In degelijk verpakkingsmateriaal van buycycle. 

Maak je liever eerst een proefrit? Ook dat is geen probleem. Buycycle brengt je in contact met de verkoper, waarna je de fiets kunt testen.

Vind je een proefrit niet nodig, maar laat je wel graag een check doen, dan is zelfs dat ook mogelijk. Buycycle controleert dan of alles aan de fiets in orde is.

Eenvoudig

Geweldig dat het zo veilig kan, maar buycycle maakt het ook gewoon heel simpel. Zo kan je eenvoudig een prijsbepaling doen, om te zien hoeveel je fiets op dit moment waard is. Die richtprijs is uiteraard puur ter indicatie: je bepaalt zelf de verkoopprijs van je fiets. 

De verkoopadvertentie maak je vervolgens in slechts enkele minuten. En staat je advertentie online, dan hoef je doorgaans niet lang te wachten. Gemiddeld is een fiets namelijk al in zeven dagen verkocht. 

Buycycle voorziet in een behoefte

Het ruime aanbod aan fietsen op de site, bewijst dat er behoefte is aan het platform. Niet zo gek dus dat buycycle zijn diensten nu ook aanbiedt in Nederland en in andere Europese landen. 

De timing van het bedrijf kon wat dat betreft niet beter. Want nog steeds zijn nieuwe fietsen moeilijk verkrijgbaar en vooral als het gaat om fietsen in het wat goedkopere segment.

Naast het aanbieden van een veilig verkoopkanaal, blijft buycyle zich ook richten op de verkoop van gecertificeerde tweedehands fietsen. Het inrichten van een werkplaats in München was daarbij slechts een eerste stap. In de toekomst hoopt buycyle meerdere vestigingen te openen over de grens, en wellicht ook in Nederland.

Ben je benieuwd hoe de (ver)koop van een fiets precies in zijn werk gaat, en welke opties je hebt? Check hier dan de website voor meer informatie. En dat is uiteraard ook de plek om het huidige aanbod aan fietsen te bekijken.

Foto’s: buycycle

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met buycycle.