Bianchi lanceert de compleet nieuwe Specialissima

Bianchi lanceert de compleet nieuwe Specialissima

Bianchi Specialissima

Deze week lanceerde Bianchi zijn nieuwe Specialissima. Een lichtgewicht allrounder, die nu is voorzien van schijfremmen en interne bekabeling. 

Een lichte fiets met uitstekende rijkwaliteiten was de Specialissima altijd al, maar Bianchi heeft voor deze langverwachte update veel eigenschappen overgenomen van zijn Oltre aero-fiets. Dat maakt hem nog completer en de kans is dus groot dat je de Specialissima volgend jaar veel in actie zult zien op het hoogste niveau, naast de Oltre XR4.

Niet bij Team Jumbo-Visma, dat vanaf nu in zee gaat met Cervélo, maar wel bij GreenEDGE Cycling. Zowel de dames als heren van dat team rijden vanaf volgend seizoen namelijk op fietsen van Bianchi. 

Bianchi Specialissima

Interne bekabeling

Ondanks zijn strakkere lijnen oogt de nieuwe Specialissima nog redelijk klassiek. Wat wel onmiddellijk opvalt is dat de kabels volledig zijn weggewerkt en dat de fiets nu is voorzien van een aero cockpit. Een trend die je inmiddels veelvuldig ziet in het hogere segment, en daarmee is de Specialissima in lijn met bijvoorbeeld de Scott Addict, de Canyon Aeroad en de S-Works Tarmac SL7.

Dat de nieuwe Specialissima ook in 2021 nog steeds een lichtgewicht is bewijzen de cijfers. Het frame in maat 55 weegt schoon aan de haak namelijk maar 750 gram. 

Bianchi Specialissima
Bianchi Specialissima

CounterVail Vibration Canceling System

De schijfremmen mogen dan nieuw zijn, verder is de Specialissima nog steeds voorzien van het CounterVail Vibration Canceling System. Dat systeem is verwerkt in het carbon, en het zorgt ervoor dat je minder last hebt van trillingen. Waardoor je meer controle houdt over je fiets, en minder snel vermoeid raakt, zonder dat de fiets daarmee zijn stijfheid verliest.

Bianchi Specialissima

Zelf je kleurstelling kiezen

Natuurlijk is de nieuwe Specialissima verkrijgbaar in het iconische celeste. Daarnaast is de fiets er ook in het groenblauw, en in het zwart. In dat laatste geval weegt het frame ook nog eens 80 gram minder, omdat er minder lak nodig is. Wat natuurlijk vooral fijn is voor de profs.

Niet de kleuren waar je op hoopte? Dan is er een meevaller, want Bianchi heeft voor de Specialissima ook een configurator bedacht, waarmee je zelf de kleurstelling van je fiets kan bepalen. Niet iedere denkbare kleur natuurlijk, maar je kunt er aardig wat combinaties mee maken.

Modellen

De nieuwe Specialissima zal dus verschijnen als een disc only versie, maar je hebt wel de keuze tussen elektronisch of mechanisch schakelen. De verschillende modellen zijn afgemonteerd met Campagnolo, Shimano en SRAM. 

Het frame is verder zodanig aangepast dat er banden in passen van 28 millimeter. Dat is geen overdaad, maar voor verreweg de meesten zal dat zeer waarschijnlijk volstaan.

De Specialissima is er in 7 maten (van 47 tot 61 cm) en wat de precieze prijs is voor ieder model is nog eventjes afwachten. Meer specificaties lees je uiteraard op de site van Bianchi.

Foto’s: Bianchi