BEAT daagt je uit op de langste dag van het jaar

BEAT daagt je uit op de langste dag van het jaar

BEAT Dawn to Dusk

Heb je aanstaande zaterdag nog geen plannen, en kun je wel een flinke uitdaging gebruiken? Blok je agenda dan maar, want op 20 juni, de langste dag van het jaar organiseert BEAT Cycling de do-it-yourself challenge Dawn to Dusk. 

De langste dag van het jaar is altijd een bijzonder moment. En voor jou als wielrenner is het natuurlijk de uitgelezen kans om flink wat kilometers te maken én het begin van de zomer te vieren.

De uitdaging die BEAT nu voor je heeft bedacht is een echte do-it-yourself uitdaging, waarbij jij bepaalt hoever je gaat, waarheen je gaat, en met wie. Zolang je er maar een avontuur van maakt in de vroege uurtjes, de late uurtjes of allebei. 

Drie opties

BEAT heeft drie varianten van deze challenge waaruit je kunt kiezen. In alle gevallen fiets je daarbij een route die je zelf hebt bedacht, over asfalt, gravel, of waar je maar wilt. Bij de Dawn200 vertrek je al voor zonsopkomst voor een tocht van 200 kilometer, en bij de Dusk200 leg je die afstand af tot na zonsondergang. 

Mag het nog wel wat gekker? Dan kun je er uiteraard ook een oneindig lang avontuur van maken die je begint voor de zon opkomt, en die pas eindigt als je de zon hebt zien ondergaan. Hoeveel kilometers je aflegt tijdens deze ‘Original’ is helemaal aan jezelf. Natuurlijk kun je voor een nieuw record gaan, maar je kunt het ook rustig aan doen, waarbij je heerlijk geniet van de natuur en flink wat stops inplant.

Bucketlist

Deze Dawn to Dusk challenge is de eerste van een serie bucketlist-uitdagingen die BEAT voor iedere wielrenner in petto heeft. Het is dus slim om BEAT te gaan volgen als je wilt weten wat er verder aan zit te komen. En het mooie is dat alle uitdagingen zijn bedacht met de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt. Van belang is dus dat je die ook zelf in acht neemt tijdens het event.

Aanmelden

Wil je meedoen aan deze #dawntodusk, dan kun je jezelf gratis aanmelden op de site van BEAT. Daar lees je ook alle precieze details over deze challenge. Bij je aanmelding krijg je bovendien een gratis Komoot regiopakket waarmee je zelf een fantastische route kunt uitstippelen voor deze dag. 

Heb je nog geen plannen deze zaterdag? Dan weet je dus wat je te doen staat!

Foto: BEAT Cycling