Getest: de BBB WaterShield fietshandschoenen

Getest: de BBB WaterShield fietshandschoenen

De neon-geel met zwarte uitvoering van de BBB WaterShield handschoen.

De winter is aanstaande, en het is de hoogste tijd om jezelf goed aan te kleden op de fiets. De BBB WaterShield fietshandschoenen helpen je daarbij aan warme handen. In deze review lees je hoe goed de handschoenen bevielen in de praktijk.

Het Nederlandse BBB is al bijna 25 jaar leverancier van fietskleding, gereedschap, onderdelen en accessoires. In die periode won het bedrijf al meer dan 100 product- en innovatieprijzen. Het bedrijf uit Leiden kun je dus gerust een gerenommeerde speler noemen in de fietsbranche.

Handschoenen voor alle winterse omstandigheden

BBB noemt zijn WaterShield BWG-29 fietshandschoenen een competitie-handschoen, ontworpen voor alle winterse omstandigheden. Het zal je daarom niet verbazen dat de handschoenen zowel wind- als waterdicht zijn. Een speciaal membraan zorgt daarbij voor een ademend vermogen.  

Deze speciale laag houdt volgens BBB koude lucht en water tegen, terwijl zweet wel een weg naar buiten vindt dankzij de aanwezige microdots.

Eigenschappen

BBB belooft een optimale pasvorm dankzij anatomomisch voorgevormde vingers met stetch-zones op de knokkels. Een padding van schuim en een siliconen print geven je grip en comfort. 

Dankzij het super-zacht geweven materiaal op de duim kun je onderweg gemakkelijk het zweet van je voorhoofd vegen. De toppen van de duim en wijsvinger zijn van een speciale stof, waardoor je je smartphone of fietscomputer kan blijven bedienen. Tot slot heeft de handschoen reflecterende accenten in de neon-gele uitvoering, én een handige klittenbandsluiting bij de polsen.

Twee uitvoeringen van de BBB WaterShield handschoenen.
De BBB BWG-29 WaterShield fietshandschoenen zijn er in twee uitvoeringen.

Ervaring in de praktijk

Dat je met de BBB WaterShield Fietshandschoenen goed beschermd bent tegen de kou spreekt met bovenstaande kwalificaties voor zich. Het merk geeft zijn eigen handschoenen dan ook een score van 8 uit 9 als het gaat om de bescherming tegen de kou. Qua waterbestendigheid scoort hij volgens BBB maximaal.

Thermische isolatie

Tijdens verschillende tests met de handschoenen was het minimaal 1 en maximaal 8 graden. Typisch Hollands winterweer zou je kunnen zeggen, want veel kouder is het maar af en toe. Het blijken de perfecte temperaturen om te profiteren van de thermische isolatie die de handschoenen bieden.  

Tussen welke temperaturen de handschoenen voor jou precies comfortabel voelen, blijft natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Toch is de kans groot dat deze WaterShield handschoenen boven de zeven à acht graden al snel te warm gaan zijn.

Bij één graad boven nul, de koudste temperatuur tijdens de test, voldeden de handschoenen van BBB ook nog. Al werd op dat moment wel een beetje de ondergrens voelbaar.

Binnenlaag

Wanneer je het in de loop van je rit echt te warm krijgt met de handschoenen aan, dan is transpiratie onvermijdelijk. Daar kan de ademende tussenlaag niks aan veranderen. 

Heb je klamme handen, dan zul je merken dat de binnenste laag wat van zijn plek komt bij het uitrekken. Met als gevolg dat de het ook enige moeite kost om ze kort daarna weer aan te trekken. 

Dat is uiteraard wat vervelend, zeker als het koud is en je vlot verder wilt. Het enige wat je daar tegen kunt doen is de handschoenen wat behoedzamer uittrekken.

Gebruik van touchscreen

Het bedienen van je fietscomputer of smartphone met deze WaterShield handschoenen werkt, al moet je daar uiteraard wel wat extra je best voor doen. Het voldoet bij een korte handeling, bijvoorbeeld als je een rit wilt pauzeren.

Tip: koop je handschoenen ruim

Nog een tip: koop je handschoenen niet te klein. In tegenstelling tot andere kledingstukken op de fiets, mogen handschoenen best wat ruimer zitten. Want dankzij een luchtlaagje in je handschoen hou je gemakkelijk je handen warm. 

Daar komt bij dat de WaterShield fietshandschoenen van BBB wat aan de kleine kant zijn. Deze handschoenen in een maatje groter bestellen kan dus sowieso geen kwaad.

Oordeel

De BBB BWG-29 WaterShield fietshandschoenen zul je als comfortabel ervaren tijdens de meeste winterse dagen. De handschoenen lijken daarbij het meest geschikt voor temperaturen tussen de nul en vijf graden.

Pluspunten:

  • Fijne pasvorm.
  • Warm tot lage temperaturen.
  • Prettige grip op je stuur
  • Handige features: zachte stof bij je duim en het kunnen bedienen van je fietscomputer.

Minpunt:

  • Binnenlaag komt bij de vingertoppen wat van z’n plek wanneer je klamme handen hebt.

Wat moet je verder weten?

De handschoenen van BBB zijn er in zeven maten, van XS tot XXXL. Je kunt de handschoenen wassen op dertig graden.

Qua kleur kun je kiezen tussen zwart en zwart met neon-geel. Let daarbij op, want alleen de zwart met neon-gele handschoenen hebben reflecterende delen.

De BBB WaterShield fietshandschoenen zijn onder andere hier te koop.

Foto’s: BBB