De Racepack: het zadeltasje dat bijna niet opvalt

De Racepack: het zadeltasje dat bijna niet opvalt

BBB BSB-14 Racepack zadeltasje

Over zadeltasjes zijn al heel wat discussies gevoerd onder fietsers. Maar of je ze nu mooi vind of niet, super praktisch zijn ze zeker. Vooral als je je zakken niet wilt volstouwen en graag voorbereid op pad gaat. De BSB-14 Racepack van BBB is wat dat betreft een van de meest subtiele in zijn soort: net groot genoeg om een paar essentiële spulletjes in te bewaren. 

Natuurlijk ga je nooit op pad zonder een aantal belangrijke items, hoe kort je ook gaat fietsen. Een binnenbandje, een paar bandenlichters en een pompje behoren daar zeker toe. En doe je het echt goed, dan neem je waarschijnlijk ook nog een kleine multitool mee, en wat plakspulletjes. 

Dat alles past natuurlijk in je achterzakken. Maar wat doe je als je daar geen zin in hebt? Precies, dan is een zadeltas een heel geschikt alternatief. Bovendien kun je je achterzakken dan gebruiken voor wat eten of een kledingstuk.

Waarom zou je kiezen voor de BSB-14 Racepack?

Deze Racepack van BBB is eigenlijk de ideale optie, als je een subtiel tasje zoekt waar je de meest essentiële zaken in kunt stoppen. Hij springt niet echt in het oog, en toch kun je er een binnenbandje, wat klein gereedschap, wat plakkers en een tubetje lijm in kwijt. 

Bovendien is het tasje heel gemakkelijk te bevestigen en weer los te maken iedere keer. Handig voor als je soms een zadeltas nodig hebt, en andere keren liever zonder rijdt. Bijkomend voordeel is dat je geen houdertje of iets dergelijks aan je fiets hebt hangen, wanneer je het tasje eraf haalt. De BSB-14 Racepack bevestig je namelijk met een stevig bandje aan de rail van je zadel. 

BBB BSB-14 Racepack zadeltasje

Plat model

Wat opvalt is dat de BSB-14 echt een plat model is in vergelijking met sommige andere compacte tasjes. Daar komt nog eens bij dat hij strak tegen de onderkant van het zadel hangt, terwijl andere modellen nog wel eens wat lager willen hangen. Vanuit esthetisch oogpunt is dat natuurlijk een dikke plus. 

In de praktijk blijft het tasje goed op zijn plaats zitten. Gewicht speelt bij deze Racepack natuurlijk geen rol, en dus heb je eigenlijk niet door dat hij er zit. Als je iets uit het zadeltasje nodig hebt, dan moet je het tasje wel eerst losmaken. Maar als je zelden wat nodig hebt uit het tasje, dan is dat natuurlijk geen probleem. Het los- en vastmaken is bovendien een kwestie van seconden.

BBB BSB-14 Racepack zadeltasje
BBB BSB-14 Racepack zadeltasje

Handig

Conclusie? De Racepack is dus een handig zadeltasje als je standaard of regelmatig net wat extra’s wilt kunnen meenemen op de fiets, en je niet van een groot gevaarte onder je zadel houdt. De bevestiging is lekker simpel, wat het tasje nog praktischer maakt.

Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, want het BSB-14 Racepack zadeltasje van BBB schaf je al aan voor nog geen twee tientjes. Dat kan onder andere hier.

Foto’s: indekopgroep.nl