De ultieme oplossing als je altijd koude handen hebt

De ultieme oplossing als je altijd koude handen hebt

Klaag jij altijd over koude handen als je fietst in de winter? Dan zijn deze bijzondere Bar Mitts wellicht iets voor jou. Het enige mogelijke nadeel: je wordt een behoorlijk opvallende verschijning op de fiets.

Dat de winters gemiddeld genomen allang niet meer zo streng zijn dan vroeger is een voordeeltje voor fietsers. Maar desondanks kun je nog last hebben van koude handen natuurlijk. Het grote probleem is namelijk dat je handen en voeten vaak als eerste afkoelen.

Eén ding is zeker: met deze behoorlijk opvallende Bar Mitts zul je het echt nooit meer koud hebben. Als we mogen afgaan op de reviews tenminste. 

Vast aan je stuur

Wat deze wanten (behalve hun omvang) zo bijzonder maakt, is dat ze vastzitten aan je stuur. Waarbij je wel gewoon kunt remmen en schakelen. 

Met je handen vastzitten aan het stuur klinkt niet zo veilig, maar ook daar is blijkbaar rekening mee gehouden. De mega-handschoenen zitten namelijk heel los om je handen, waardoor je er zo in- en uitschiet. Het gevolg daarvan is wel dat je in principe nog dunne handschoenen moet dragen in de Bar Mitts. 

Gek

Waarom je deze Bar Mitts waarschijnlijk toch heel weinig gaat zien, kun je zelf wellicht wel raden. Je kan wel zeggen namelijk dat de stuurwanten er behoorlijk gek uitzien. Desondanks zijn er natuurlijk omstandigheden waarin je daar echt niks meer om geeft. Ander nadeeltje is dat je ze alleen in Amerika kunt bestellen.

Mocht je desondanks serieus geïnteresseerd zijn in deze Bar Mitts, dan moet je weten dat ze er zijn in verschillende uitvoeringen. Niet alleen voor de racefiets, maar ook voor mountainbikes. En voor sturen met interne en externe kabels. Verder zijn ze water- en winddicht, en verkrijgbaar in diverse maten. 

Meer informatie over alle uitvoeringen van de Bar Mitts vind je hier

Foto’s: Instagram (Bar Mitts) en Unsplash