Adidas lanceert zijn eerste fietsschoenen in 15 jaar

Adidas lanceert zijn eerste fietsschoenen in 15 jaar

Adidas fietsschoenen

Alle fans van het merk met de drie strepen opgelet, want Adidas heeft voor het eerst in 15 jaar een nieuw paar fietsschoen afgeleverd voor op de weg. Heel veel specificaties over het model zijn er nog niet, maar dat mag de pret niet drukken. De foto’s zijn veelbelovend.

Ooit was Adidas een gerenomeerd merk in het wielrennen, met onder meer Eddy Merckx en Jan Ullrich als boegbeelden. Maar dat is al een behoorlijk tijd terug. In 2005 stopte het Duitse merk definitief met het produceren van fietsschoenen, en wie weet hadden alle dopingschandalen daar veel mee van doen. 

Gelijk met T-Mobile verdween Adidas dus uit de wielersport, om vele jaren later weer terug te keren als kledingsponsor van Team Sky. Maar echt grote plannen voor een rentree in de sport leek Adidas verder niet te hebben. 

Hele serie

Daar kon nu wel eens verandering in komen, met dit nieuwe model fietsschoenen genaamd ‘The Road Shoe’. Volgens vice-president Celine Del Genes is het namelijk de eerste stap op weg naar een hele serie nieuwe producten die Adidas gaat lanceren.

Adidas fietsschoenen
Adidas fietsschoenen

Heel veel specificaties geeft Adidas nog niet over de schoenen, maar in ieder geval is het duidelijk dat het een paar schoenen in het middensegment betreft. Ze zijn er in het wit en in het zwart, en ze kosten volgens de webshop 150 euro per paar.

Bijzonder aan de schoenen is niet alleen de stijlvolle vetersluiting, het model heeft ook een lichtgewicht geweven bovenwerk van jacquard. Uiteraard ontbreken ook de drie klassieke strepen niet. In dit geval zijn die – net als een detail op de hak –  reflecterend.

Adidas fietsschoenen

Langdurig comfort

Volgens Adidas zelf bieden de fietsschoenen ‘een stijf, responsief gevoel en een langdurig comfort’. De schoenen zijn verder geschikt voor schoenplaatjes met drie bouten, en compatibel met de meeste pedaalsystemen voor op de weg.

Adidas fietsschoenen

Hoe stijf de schoenen daadwerkelijk zijn, en hoeveel ze wegen is nog niet bekend. Meer details zullen ongetwijfeld volgen zodra de echte verkoop start. 

Eén ding is zeker: over een klein weekje kun je ze zelf bestellen. En ondertussen vind je uiteraard meer info op de site van Adidas.

Foto’s: Adidas