Action stunt met basic fietstrainer van Tacx

Action stunt met basic fietstrainer van Tacx

Tacx Boost

Bij Action kun je nu zeer voordelig een Tacx Boost aanschaffen, voor slechts 119 euro. Hier lees je wat je moet weten over deze basic fietstrainer.

Ondanks het fijne nazomerweer dat we momenteel ervaren, kan het je niet ontgaan zijn dat de herfst aanstaande is. En dus is de timing van Action erg goed. Want als je geen zin hebt om in slecht weer en kou te trainen straks, dan is een fietstrainer érg handig.

Mocht je daarbij voor de meest simpele fietstrainer willen gaan, dan is de Tacx Boost wellicht interessant. Deze kost je nu slechts 119 euro, en dat is echt een bodemprijs. In heel wat webshops betaal je er namelijk gemakkelijk zo’n 200 euro voor (of nog meer).

Het grote pluspunt van de Boost: het is een hele krachtige fietstrainer. Maar je moet je ook realiseren dat de 

Boost geen smart trainer is. Je hebt dus niet een interactieve beleving als je traint.

Tacx Boost

Snelheidsmeter

Wi je toch graag gebruik maken van trainingsapps zoals Zwift, dan is dat wél mogelijk. Je dient dan nog wel een snelheidsmeter aan te schaffen (die je ook buiten kunt gebruiken). Onthou alleen dat niet alle functies in programma’s als Zwift met deze trainer zullen werken.

Gaat het er jou vooral om dat je effectief kunt trainen, zonder poespas? Dan kan dat uitstekend op de Boost. Deze Tacx heeft maar liefst tien standen, tot 1050 watt. Daardoor is hij voor iedere wielrenner geschikt. En wat ook handig is, is dat fietstrainer niet aan de stroom hoeft. Je kunt hem dus overal gemakkelijk gebruiken. 

Trainingsband

Mocht je deze Boost aanschaffen dan is het gebruik van een speciale trainingsband van Tacx een aanrader. Je normale fietsband slijt namelijk erg snel op een trainer van dit type. Een oude fietsband gebruiken kan uiteraard ook. 

Houd er verder ook rekening mee dat deze Boost in principe gemaakt is voor een achtervork van 130 mm. Je maakt je fiets vast met de speciale snelspanner die wordt meegeleverd. Heeft jouw achtervork een andere breedte, dan dien je ook nog een adapter aan te schaffen.

Zwak punt

Is dat alles wat je moet weten? Bijna, want hoewel deze Tacx over het algemeen goed staat aangeschreven, heeft de Boost ook een zwak punt. En dat is de hendel van de schakelaar waarmee je de weerstand instelt. Die kan na verloop van tijd afbreken als je pech hebt. Tenminste, dat is de ervaring die aardig wat mensen hebben. Meevaller is dat je dit hendeltje los kunt bestellen voor € 2,50 op de site van Garmin, mocht het jou ook overkomen.

De Tacx Boost is nu verkrijgbaar in de webshop van Action, zolang de voorraad strekt.

Foto’s: Tacx, Action. Dit artikel bevat een affiliate-link. Koop je iets via deze link dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.