Toon je liefde voor de koers met deze coole shirts

Toon je liefde voor de koers met deze coole shirts

Shirts voor wielrenners.

Wat The Vandal en La Machine met elkaar gemeen hebben? Het zijn twee merken met een casual kledinglijn voor wielrenners, waarbij alles draait om passie voor de koers. Fietskleding voor naast de fiets dus, zodat je gesoigneerd de dag doorkomt.

Met deze fijne t-shirts laat je zien dat wielrennen meer voor je is dan zomaar een leuke bezigheid. Want wielrenner, dat ben je natuurlijk 24/7. The Vandal en La Machine hebben daar een passende casual kledinglijn voor bedacht.

The Vandal

Het Belgische The Vandal heeft een uitgebreide lijn urban cycling gear met heel wat shirts, hoodies en sweaters. Het merk vindt zijn inspiratie in oude koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs – Roubaix, en wielerlegendes als Eddy Merckx, Rick van Steenbergen en Fausto Coppi. Ook fijn om te weten: alle kleding is honderd procent organisch en ecologisch, met verantwoord geteeld katoen.

Sofa Coureur

Als wielrenner weet je dat de boog niet altijd gespannen kan staan. The Vandal heeft daarom het perfecte shirt wanneer je even gas terugneemt, languit op de bank. Dit ‘Sofa Coureur’ shirt is bovendien stijlvoller dan je huispak, dus een win-winsituatie voor jou en de hele familie. 

Bron: The Vandal

En Danseuse

Afzien in stijl, met een sierlijke cadans, wiegend naar de top van de berg. Dat is en danseuse. En daar past een sierlijk t-shirt bij. Dit ‘En Danseuse’ shirt voor dames is er in cream en navy blue.

Bron: The Vandal

Molteni Team Car

In een nostalgische bui? Als je dat niet was, dan zorgt dit shirt met de teamauto van de  iconische Molteni ploeg daar wel voor. De bruine Volvo reed menig koers in het spoor van… Inderdaad, Eddy Merckx. 

Bron: The Vandal

Queen of the Cobbles

Dit ‘Queen of the Cobbles’ t-shirt is voor de Flandriennes van het voorjaar. Op die dagen dat de wind en regen je niet weerhouden en je de kasseien aanvalt alsof het vers asfalt is. Het shirt is er in Indigo en Lila.

Bron: The Vandal

La Machine

Ook voor lifestylemerk La Machine draait alles om de liefde voor de fiets en de koers. Die passie zie je terug in het stijlvolle aanbod, van caps tot aan sokken. Daarnaast zorgt het merk ervoor dat het gebruikte katoen honderd procent biologisch is. Ook zijn alle leveranciers lid van de ‘Fair Wear’ organisatie, die garant staat voor eerlijke lonen en goede werkomstandigheden.

Tour de Paris

La Machine eert de grootste wedstrijd van het jaar met dit fraaie ‘Tour de Paris’ shirt. De Tour de France is de lange weg naar Parijs, waar mannen met ambities drie weken lang dromen van het geel op de Champs-Élysées.

Bron: La Machine

Pedaleur de Charme

Dit damesshirt ‘Pedaleur de Charme’ is een ode aan de Zwitserse renner Hugo Koblet, die als eerste niet-Italiaan de Giro op zijn naam wist te schrijven. Zijn bijnaam ‘Pedaleur de Charme’ dankte hij aan een prachtige stijl op de fiets.

Bron: La Machine

Sunyay Cycling Club

Zondags is het koers. Op de bank, voor de tv of op het parcours. Waar maakt eigenlijk niet uit, het ultieme zondagsgevoel draag je overal uit dankzij dit frisse ‘Sunyay Cycling Club’ t-shirt. Sunday, funday… #Sunyay!

Bron: La Machine

Bib Number 13

De wielrennerij staat bol van de tradities en rituelen. En een beetje bijgeloof hoort daar zeker bij. Neem het rugnummer 13, dat vaak omgekeerd op iemands rug belandt. Want het noodlot tarten, daar pas je wel voor op. Dit ‘Bib Number 13’ t-shirt voor dames is een fraaie ode aan dat mooie fenomeen.

Bron: La Machine

Gecharmeerd van deze prints? De t-shirts van La Machine zijn er zowel in een dames- als herenmodel. Meer keuze dus voor iedereen!

Dit artikel bevat affiliate links.