6 stijlvolle manieren om je racefiets op te hangen

6 stijlvolle manieren om je racefiets op te hangen

Ophangsysteem fiets

Een racefiets kun je opbergen in de garage, of wegzetten in de hoek van je kamer. Maar wanneer je echt van een knappe fiets wilt genieten, ook als je niet fietst, dan hang je hem natuurlijk op aan de muur.

Het aantal ophangsystemen voor de fiets is groot. Van simpele haken aan de muur, tot design-meubelstukken waar je ook nog eens je fietsspullen in opbergt. 

Of je nu zelf gaat klussen, of liever een kant en klare oplossing zoekt: laat je nu alvast inspireren door deze zes ophangsystemen. En wellicht is ook jouw fiets binnenkort het blinkende middelpunt in huis. 

Loma Living

Dit minimalistische systeem van Loma Living is gemaakt van mahoniehout en afgewerkt met een blanke lak. Een inkeping zorgt ervoor dat je fiets eenvoudig recht blijft hangen. Naast dit Burnside-rek heeft Loma Living nog enkele andere systemen die ook de moeite van het checken waard zijn.

Mikili

Het Berlijnse Miliki maakt al sinds 2012 fietsmeubels, waaronder deze Tîan. In het kasje zelf kun je handig wat opbergen, terwijl de meegeleverde band het voorwiel netjes op zijn plaats houdt. Update: de meubels van Mikili zijn helaas niet meer te bestellen.

Made by BENT

Simpele, elegante vormen kenmerken dit fietsrek van Made by BENT. De GREN heeft een toplaag van eiken- of notenhout en het meubel biedt heel handig plek voor je helm, handschoenen of andere accessoires.

Martin Foret

Dit fiets-ophangsysteem van Martin Foret heet treffend Heart. Het rek van Tsjechische origine won onder andere een RedDot Design Award. Het stalen frame heeft een transparante toplaag van plastic om je fiets te beschermen.

Twonee

Minimalistischer dan met dit ophangsysteem genaamd Copenhagen wordt het niet. Vilt rondom het hout zorgt ervoor dat je fietsframe onbeschadigd blijft en een band houdt ook in dit geval het voorwiel op zijn plek.

Het is sowieso de moeite waard om alle modellen van Twonee te ontdekken. Zo ook de afsluiter in dit rijtje, genaamd RIO. Het fietsrek van essenhout biedt plaats aan enkele accessoires en een inkeping afgewerkt met vilt houdt de fiets op zijn plek. Stevig is het kasje ook: fietsen tot twintig kilo hang je er zonder problemen aan op.

Foto bij intro: Twonee