5 must-have items voor de nazomer

5 must-have items voor de nazomer

De zomer nadert weer zijn einde, maar het fietsseizoen zit er natuurlijk nog niet op. Laat die nazomer dus maar komen. Het enige waar je op moet letten is dat het wat sneller afkoelt, én wat sneller donker is. Maar met deze items is dat geen probleem.

Qua temperatuur was het een wat matige zomer dit jaar, maar gelukkig kan de nazomer dat nog goedmaken. Je fiets opbergen hoeft sowieso nog niet, want de winterkou is nog ver weg.

Ga je fietsen, dan is het wel raadzaam om rekening te houden met de veranderende omstandigheden. Vandaar deze top 5 van items die je eigenlijk niet mag missen deze nazomer.

Bodywarmer

Ben je deze nazomer al vroeg of nog laat op pad? Dan is een bodywarmer het ideale kledingstuk. Je steekt hem ’s ochtends gemakkelijk in je achterzak als het opwarmt, terwijl hij ’s avonds juist nog even nodig kan zijn tijdens dat laatste stukje van je rit. Sowieso is het fijn dat je met een bodywarmer op zak nog iets achter de hand hebt, mocht de temperatuur je tegenvallen.

Armstukken

Misschien draag je ze ook wel eens op een wat koudere zomerdag, maar tijdens de nazomer zijn armstukken een echt een must-have. Ook je armstukken steek je gemakkelijk in je zakken namelijk, en ze maken je ritje net wat comfortabeler als een jasje nog veel te heet is.

Uiteraard heb je armstukken in alle soorten en maten, maar voor de nazomer is een wat dunner paar uitermate geschikt.

Lampjes

Ook al is het ieder jaar hetzelfde liedje, het overvalt je vaak toch weer als de zon vroeg ondergaat. Voor de zekerheid dus maar lampjes meenemen als je ’s avonds nog een rondje maakt. Bovendien kan een rit altijd wat langer duren dan gedacht. Omdat je een ongepland extra lusje fietst bijvoorbeeld, of omdat je onderweg een bandje moest wisselen. 

Met lampjes op je fiets maakt het niet uit hoe laat het wordt, en dat voelt een heel stuk fijner.

Beenstukken

De tijd dat je (bijna) gegarandeerd kon gaan fietsen in korte broek is ook weer over helaas. Geen reden om te sikkepitten, maar wel het goede moment om de temperatuur wat beter in de gaten te houden voor je vertrekt.

Trek je beenstukken in geval van twijfel altijd aan. Kleine kans dat ze dan gaan vervelen, en je kunt ze desnoods altijd nog uittrekken. Je beenspieren zijn je waarschijnlijk dankbaar, al kan je nog zo goed tegen de kou. 

Shirt met lange mouwen

Tot slot is het ook tijd om een shirt of dun jasje met lange mouwen klaar te leggen. Een dunner exemplaar is perfect voor de nazomer, op de dagen dat je wielershirt met korte mouwen te koud is. Helemaal ideaal is het wanneer de stof ook nog eens waterafstotend is, maar wel goed ademt.

Meestal betaal je daar wel wat meer voor, maar dat is het zeker waard. Zo geniet je immers ook op de wat koelere nazomerdagen nog van je rondje.

Foto: Coen van den Broek