5 fraaie fietshelmen uit het profpeloton

5 fraaie fietshelmen uit het profpeloton

Giro Aether MIPS

Waar let jij op als je een nieuwe fietshelm koopt? Aerodynamica, ventilatie of toch ook de looks? Dat je fietshelm je vooral goed moet beschermen, spreekt voor zichzelf. Wie wel wat inspiratie kan gebruiken, vindt hieronder vijf knappe helmen uit het topsegment, getest door de profs. 

Giro Aether MIPS

Giro Aether MIPS

De ontwikkeling van de Aether kostte Giro drie jaar, en de helm is het topmodel in de collectie van Giro. Het model heeft elf grote ventilatiegaten en het schokabsorberende EPS schuim aan de binnenzijde draagt zorg voor een optimaal comfort. Bovenal is ie erg licht: 255 gram om precies te zijn.

Gedragen door: Dimension Data, Groupama FDJ
Gewicht: 255 gram (maat m)
De Giro Aether kost momenteel € 319,99.
De helm is onder andere hier verkrijgbaar.

Lazer Bullet 2.0

Lazer Bullet 2.0

Wie een helm koopt, heeft altijd een dilemma. Ga je voor optimale ventilatie of liever voor de beste aerodynamica? Met de Bullet 2.0 van Lazer lijkt dat probleem opgelost. De helm heeft namelijk een Airslide systeem, waarmee je extra verkoeling creëert wanneer je de schuif openzet. Wanneer je de Airslide sluit, dan heb je een echte sprintershelm. Vraag maar aan Dylan Groenewegen. 

Gedragen door: Jumbo Visma, Sunweb
Gewicht: 402 gram (maat m)
De prijs van de Lazer Bullet 2.0 is € 239,95.
De helm is onder andere verkrijgbaar bij bol.com

POC Ventral SPIN

POC Ventral SPIN

De mannen van EF Education First zien er gesoigneerd uit dit seizoen dankzij hun Rapha kit. Maar ook dankzij de opvallend vormgegeven POC helmen. Het paradepaardje van POC, de lichte POC Ventral SPIN is uitgebreid in windtunnels getest. De helm is zodoende zo snel als hij eruit ziet, zonder dat het aan goede ventilatie ontbreekt. 

Gedragen door: EF Education First
Gewicht: 248 gram (maat m)
De POC Ventral SPIN is er voor € 299,95 en hij is onder andere hier verkrijgbaar.

Oakley ARO5 MIPS

Oakley ARO5

De strak vormgegeven Oakley ARO5 past perfect in dit rijtje high-end fietshelmen met focus op aerodynamica. De ARO5 heeft een BOA sluitsysteem aan de achterzijde, die je waarschijnlijk zult herkennen als de sluiting van veel fietsschoenen. Ook de ARO5 is uitgerust met MIPS, voor extra bescherming. Meer over MIPS lees je aan het eind van dit artikel.

Gedragen door: Katusha Alpecin
Gewicht: 291 gram (maat m)
De Oakley ARO5 is nu € 189,00 en onder andere hier verkrijgbaar.

Bontrager Velocis MIPS

Bontrager Velocis

Het mooie van dit model? Met de Bontrager Velocis MIPS krijg je een fietshelm uit het topsegment, zonder dat je extreem diep in de buidel hoeft te tasten. De Velocis is een fraaie helm die met zijn ronde vormen perfect past in de huidige trend. Het topmodel van Bontrager heeft een uitstekende ventilatie, zonder goede aerodynamische eigenschappen uit het oog te verliezen. Een helm dus die ook erg goed zal bevallen op warme dagen.

Gedragen door: Trek Segafredo
Gewicht: 266 gram (maat m)
De Bontrager Velocis MIPS is onder andere bij bol.com te koop voor € 169,00.

Wat is MIPS?

De laatste jaren zijn steeds meer helmen voorzien van een systeem genaamd MIPS. MIPS is een afkorting voor Multi-directional Impact Protection System, en is bedacht door hersenspecialisten. Het systeem komt er op neer dat een helm een tweede laag heeft aan de binnenzijde, die heel iets kan meedraaien, op het moment dat de helm de grond raakt. Terwijl de buitenzijde van de helm de grootste klap opvangt, draait je hoofd dus iets mee op het moment van de impact. De schok voor je hersenen is hiermee aanzienlijk kleiner. 

SPIN

POC heeft voor hetzelfde doel zijn eigen SPIN systeem ontwikkeld, waarbij strategisch geplaatste spin pads aan de binnenkant van de helm zorgen voor een minder grote impact. Een filmpje van dit systeem zie je hieronder.

Foto rode Giro Aether: Giro/YouTube
Dit artikel bevat affiliate links