5 coole fietsbrillen waarmee je klaar bent voor de zomer

5 coole fietsbrillen waarmee je klaar bent voor de zomer

Siroko fietsbril.

Een fietsbril is functioneel, maar zorgt er ook voor dat je gesoigneerd op pad gaat. Ben je toe aan een stijlvolle upgrade voor deze zomer? Met onderstaande vijf brillen zie je er goed uit én ben je beschermd tegen de felle zon.

Siroko K3

Siroko K3.

Slechts 27 gram weegt deze Sikoro K3, en dat doet niks af aan het stevige polycarbonaat frame. Ook niet aan het formaat trouwens, want het fraaie grote frame geeft onbelemmerd zicht. Het glas is verwisselbaar en heeft een speciale anti-condenslaag. 

De brillen van Siroko zijn flink afgeprijsd op het moment van schrijven. Doe hier je voordeel. (Huidige prijs: 35 euro.)

100% Glendale

100% Glendale.

Wat hebben Peter Sagan en Mathieu van der Poel gemeen, behalve het bezitten van bizar veel fietstalent? Ze dragen allebei de ongelooflijk strakke 100% brillen, waarbij niet is bezuinigd op materiaal, als we spreken over het formaat. Deze Glendale komt in diverse hippe kleuren en de lens stoot water, olie en vuil af dankzij een speciale behandeling.

Alle info over deze stijlvolle bril vind je hier. Prijzen beginnen rond de 172 euro.

Oakley EVZero Stride

Oakley EVZero Stride.

Deze superlichte maar sterke fietsbril van Oakley is voor de liefhebbers van een strak design met een randloos frame. De fraaie rondingen en de toffe kleur van de lens maken het verder af. Het frame is van het lichte maar flexibele O-Matter. Meerdere kleuropties zijn trouwens beschikbaar.

De bril kun je hier bestellen en de vraagprijs is 162 euro.

Alba Optics Delta Darkside

Alba Optics Delta Darkside.

De Delta Darkside-bril van Alba Optics is geïnspireerd op toffe modellen uit de jaren tachtig en negentig. Het stevige frame is gemaakt van TR90, een nylon- en carbonvezel, dat niet alleen lichter is dan conventionele materialen, maar ook bestand is tegen een flinke tik. Vooral de bijzondere brillenpootjes zijn erg cool en springen in het oog.

De Delta Darkside is er vanaf 149 euro en koop je hier.

GOODR Super Fly

Goodr Super Fly.

All performance, no bullshit. Met dit motto presenteert het merk GOODR zijn Super Fly fietsbrillen. Wie van betaalbaar maar stijlvol houdt, mét de nodige humor, zal gecharmeerd zijn van deze serie. Denk aan flamingo’s en mannen met snorren… Het vermakelijke introductie-filmpje hieronder zet goed de toon. Bovenstaande model heet heel origineel Coffeeshop Seat Sweats.

De Super Fly-brillen kosten zo’n 50 euro, onder andere bij Futurumshop, en meer info over de brillen zelf vind je hier.