Een ijzersterk lichtgewicht: de Hypercraft bril van 100%

Een ijzersterk lichtgewicht: de Hypercraft bril van 100%

Peter Sagan

Het zal nog even duren voordat je Peter Sagan ermee kan spotten in het peloton, maar voor die tijd kun je hem al wel zelf testen: de zojuist geïntroduceerde Hypercraft fietsbril van 100%. 

Wat je meteen zal opvallen aan deze frameloze bril zodra je hem opzet, is zijn super lichte gewicht van maar 23 gram. Dat mag niet al te robuust klinken, maar het tegendeel is waar volgens 100%. De Amerikanen claimen dan ook hun sterkste bril ooit te hebben gemaakt met deze Hypercraft. 

Voor het slanke model maakt 100% gebruik van een geavanceerd type geweven carbon, dat men toepasselijk UltraCarbon noemt. Dat materiaal maakt de bril dus super licht, maar geeft de Hypercraft ook zijn sterkte en stijfheid. Daar komt nog bij dat de lens zo goed als onbreekbaar is.

Over de lens gesproken: uiteraard heeft deze fietsbril een verwisselbaar lenzensysteem. Bovendien heeft het glas een speciale bewerking ondergaan, waardoor hij water, stof en olie afstoot. Qua UV-protectie geeft de bril je de maximale bescherming die je mag verwachten bij een model van dit kaliber. En tot slot is er op de lens ook nog een extra coating aangebracht om krassen te voorkomen.

100 percent Hypercraft

De Hypercraft lijkt met andere woorden een bril die is gemaakt voor extreme prestaties en dat zit hem in de details. De ventilatiegaten in de lenzen hebben als doel te voorkomen dat de bril zal beslaan, terwijl de neusvleugels met extra veel grip er voor moeten zorgen dat de bril geen millimeter van zijn plek zal wijken.

Dat de Hypercraft het niet alleen goed doet op de fiets, bewijst dit knappe filmpje dat 100% maakte bij de introductie van de bril.

De Hypercraft bril is onder andere hier te koop. 

Foto’s: 100%