10 vaderdag-cadeautips voor vaders die wielrennen

10 vaderdag-cadeautips voor vaders die wielrennen

BBB Cycling Softcase

Heb je nog geen idee wat je voor Vaderdag gaat geven en doet je vader aan wielrennen? Dan tref je het, want met deze tips hoef jij je hoofd niet langer te breken over een knap cadeau.

Hieronder vind je 10 originele cadeaus waarmee je je vader gegarandeerd heel blij maakt deze Vaderdag.

De Kleine Heinen van Frank Heinen

De Kleine Heinen

Schrijver Frank Heinen is koersliefhebber en een ware taalkunstenaar. In zijn zakwoordenboek ‘De Kleine Heinen’ legt hij haarfijn uit wat commentatoren bedoelen, wanneer zij weer eens verzanden in ondoorgrondelijk wielerjargon. Heinen doet dat op hele prettige wijze, met de nodige humor. Een prachtig cadeautje natuurlijk, nu je vader het moet stellen zonder wielrennen op tv.

De Kleine Heinen koop je onder andere hier.

Cycling wallet 

GripGrab cycling wallet

Geen gedoe meer met plastic ziplock-zakjes voor je vader, maar een stijlvolle oplossing waarmee hij zijn telefoon en pasjes goed kan opbergen tijdens ieder ritje. 

De cycling wallet van GripGrab heeft een transparante zijde waardoor je je telefoon kunt bedienen zonder hem uit het hoesje te hoeven halen. De wallet is niet waterdicht, maar wel weerbestendig. Er daarnaast is hij er in een kleine en grote versie.

De GripGrab cycling wallet is onder andere hier verkrijgbaar.

BBB cycling softcase

BBB cycling softcase

Met deze BBB cycling softcase kan je vader rustig een rondje gaan fietsen, zonder zijn achterzakken vol te hoeven proppen met bandjes en gereedschap. Het tasje is er namelijk voor gemaakt om in een bidonhouder te steken. Daarbij blijft alles ook nog eens droog, dankzij de waterdichte stof en ritsen. Een heel slim en praktisch cadeau dus.

De BBB cycling softcase vind je onder andere hier.

Crankbrothers multitool

Crankbrothers multitool

Dankzij deze compacte multitool van Crankbrothers hoef je niet bang te zijn dat je vader snel ergens met panne komt stil te staan. De minitool is ideaal voor onderweg, en heeft maar liefst 17 functies, terwijl hij maar 193 gram weegt. Een slim stuk gereedschap dus dat vroeg of laat van pas komt.

De multitool van Crankbrothers is onder meer hier verkrijgbaar.

Set van 4 of 6 koffiekopjes ‘Coffee before cycling’

Koffiekopjes Coffee before cycling

Wielrennen en koffie, dat is een een-tweetje natuurlijk. Ook jouw vader gaat waarschijnlijk niet op weg, voordat hij een bakkie heeft gedaan. Deze koffiekopjes zijn dan een schot in de roos als cadeau. Je kunt kiezen uit verschillende maten (espresso, americano en cappuccino) en ze zijn verkrijgbaar in een set van 4 of 6 kopjes.

De koffiekopjes zijn verkrijgbaar in de webshop van wielercafé Fixed Gear Coffee.

La Machine ‘Lucky 13’ sokken

La Machine Lucky 13 sokken

Met een goed paar sokken maak je je wieleroutfit helemaal compleet. Dit zomerse paar van La Machine heeft bovendien de perfecte lengte, waardoor je vader straks weer goed gesoigneerd op de fiets zit. Uiteraard heeft La Machine meerdere designs waaruit je kan kiezen.

De sokken zijn uiteraard verkrijgbaar op de site van La Machine.

The Wolfpack van Sigfrid Eggers

The Wolfpack van Sigfrid Eggers

De succesreeks van ‘The Wolfpack’ is in dit prachtige fotoboek van Sigrid Eggers voor eeuwig vastgelegd. Het is een heerlijk koffietafelboek die je er telkens weer bij pakt om in te bladeren. Perfect natuurlijk voor als je vader in herstelmodus op de bank zit bij te komen van zijn rondje.

Dit fotoboek van Sigfrid Eggers is onder andere hier te koop.

Kwakzalver herstel-set

Kwakzalver De Hersteller

Bij Kwakzalver weten ze precies hoe je vader nog beter aan zijn herstel kan werken. Deze bundel genaamd ‘de Hersteller’ bevat namelijk een cooling gel die brandende spieren blust, een warming-up gel die de spieren verwarmt en verzorgt, en een gel die zorgt voor extra magnesium-opname tegen kramp. Maximaal herstellen heet dat.  

Deze herstel-set is uiteraard verkrijgbaar in de webshop van Kwakzalver.

Fusion Nordic Light bril

Bliz Fusion Nordic Light

Kan je vader wel een update gebruiken qua montuur, dan is deze fietsbril van Bliz wellicht precies het cadeau dat je zoekt. Niet alleen vanwege zijn looks trouwens. De Fusion Nordic Light is comfortabel en robuust, met een onbreekbare lens van polycarbonaat. Bovendien weegt ie maar 34 gram. Je zou haast vergeten dat je een bril draagt.

De Bliz Fusion bril is onder andere hier te koop.

Luxury shaving cream

Muc Off luxury shaving cream

To shave or not to shave, dat is voor iedere wielrenner de vraag. Natuurlijk weet jouw vader hoeveel sneller je bent met geschoren benen, en dus komt deze scheerschuim goed van pas. Het mooie van deze Muc Off Luxury shaving cream is dat het schuim extra dik is. Daardoor spoelt hij minder snel van je benen af wanneer je de cream onder de douche gebruikt. Het schuim heeft daarnaast ook nog eens een verkoelend effect.

De Muc Off Luxury shaving cream schaf je onder andere hier aan.

Je cadeau voor vader nog niet gevonden? Check dan ook deze 25 cadeautips.