5 bidons die je drinken lang op temperatuur houden

5 bidons die je drinken lang op temperatuur houden

thermo-bidons

Goed blijven drinken tijdens het fietsen is ook als het koud is van groot belang. Maar echt fijn is dat niet, wanneer je drank al snel in ijswater of zelfs een ijsklomp verandert. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat slimme thermo-bidons, waarmee je dat urenlang kunt voorkomen. Bijkomend voordeel is dat ze je drank in de zomer ook langer koel houden. Hieronder zie een selectie van de populairste modellen op dit moment. En stuk voor stuk zijn ze ideaal voor deze winter, waarin het af en toe erg koud kan zijn.

CamelBak Podium Chill Bidon

Camelbak Podium Chill thermo-bidon

De CamelBak Podium Chill Bidon heeft een isolerende laag waardoor je drank tot wel twee keer langer op temperatuur blijft. Handig op de koudste dagen zoals we die nu meemaken, maar ook als het heel heet is zomers. De bidon past ook nog eens in bijna iedere bidonhouder, iets wat bij sommige thermo-bidons wel eens een probleem is.

Ook fijn: de CamelBak Podium Chill Bidon is gemaakt van schone materialen, dus zonder vervelende BPA-, BPS- en BPF-stoffen. In de bidon past 620 ml.

Deze thermo-bidon van CamelBak is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

Elite Deboyo Race thermobidon

Elite Deboyo thermobidon

Met deze solide Elite Deboyo Race thermobidon van rvs heb je urenlang een drank in je bidon die goed op temperatuur blijft. Handig aan deze bidon is dat je er twee verschillende doppen bijkrijgt: een drinkdop en een normale schroefdop. Tijdens modderige ritjes blijft de drinktuit ook nog eens schoon, dankzij de cap.

De Elite Deboyo Race thermobidon met een inhoud van 550 milliliter is onder meer verkrijgbaar bij Decathlon.

Polisport T500 Thermal Water Bottle

Polisport T500 thermo-bidon

Deze bidon van Polisport is compacter dan de meeste thermobidons, en heeft volgens Polisport zelf een thermische capaciteit van zo’n vier uur. Lang genoeg dus voor verreweg de meeste rondjes die je zult maken. Bijkomend voordeel is dat je deze bidon ook kunt gebruiken als een standaard bidon, waardoor je er maar liefst 650 ml drinken in kan doen.

De Bidon van Polisport is onder meer te koop bij bol.com.

Cube Thermo Drinking Bottle

Cube Thermo Bidon

Deze thermische fles van van Cube is bedoeld voor warme en koude dranken, waarbij je drinken tot zo’n twee uur de optimale temperatuur behoudt. De bidon heeft een transparante stofkap tegen modder en vuil, waardoor hij ook erg geschikt is voor al je gravel- en mountainbiketochten. De grote opening maakt het eenvoudig om de bidon te reinigen en vullen.

Voor deze bidon met een inhoud van 500 ml, kun je onder meer terecht bij Bikester.nl.

Cordo Thermo Bidon 500ml

Cordo thermo-bidon

Deze Cordo Thermo Bidon houdt je drinken tot twee keer langer op temperatuur dankzij de aluminiumfolie aan de binnenzijde. Omdat hij uit een binnen- en een buitenfles bestaat, kun je hem ook nog eens gemakkelijk reinigen. De transparante dop zorgt ervoor dat de drinktuit schoon blijft, wat op winterse dagen ook erg van pas komt, waar je ook fietst.

De Cordo Thermo Bidon is helaas niet meer verkrijgbaar.